Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!
Ukrayna, gücünü nükleer santralden alacak bir madencilik tesisi kuruyor!

Bitcoin madencileri iflas ediyor: Peki bu durum ne zaman son bulacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yaklaşık 1 yıl önce, Bitcoin 16 Aralık 2017’de 19.665,39 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. O zamandan beri lider kripto para birimi, CoinMarketCap tarafından bildirilen değerin %82,74’ünü kaybetti. Bitcoin’in fiyat düşüşüyle birlikte Bitcoin madencileri faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kalıyor.

Bu, yılda 700 milyar dolarlık bir kayıp anlamına geliyor

Birçok uzman bu çöküşün sonuçlarından birinin Bitcoin madencilik endüstrisinin düşüşü olduğuna inanıyor. 100.000’den fazla bireysel madencilik faaliyetlerini durdurdu ve Eylül 2018’den bu yana 1,5 milyon sunucu kapatıldı.

Analistlere göre, madencilerin çoğunluğu Bitcoin’in 4.500 dolar seviyesinin üzerinde işlem yapması durumunda kâr edebilir. Bugün itibarıyla sadece çok az madencinin oyunda kalmaya gücü yetiyor, özellikle de çok düşük maliyetli elektriğe erişimi olanlar.

Bitcoin madencileri zor günler geçiriyor

Daha az sayıda şirket Bitcoin madenciliğini kontrol edeceğinden %51’lik saldırıyı yürütme şansı daha yüksek. Analist Ryan Selkis konuya yönelik şunları söylüyor:

Böyle bir manevrada madenciler işlemleri tersine çevirebilir ve yenilerini durdurabilir. Bu da onların binlerce insanın parasıyla kaçmalarına neden olabilir.

Analistlere göre, şu anda Bitcoin’in artmasını sağlayacak hiçbir katalizör yok

Bitcoin Cash’in iki grubu arasındaki hash savaşları  zaten yatırımcıların aklındaki korkularını tetikledi. Çoğu analiste göre gerçek şu ki kısa ve orta vadede (şimdi 1-3 yıl), Bitcoin fiyatının artmasını sağlayacak hiçbir katalizör görünmüyor. Bu nedenle piyasada duyarlılık negatif ve çoğu yatırımcı açık ayı koşusunun ortasında piyasaya girmek istemiyor.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin