featured
Kripto para madenciliği koruması akıllı telefonlara geliyor.

Kripto para madenciliği koruması, Opera ile akıllı telefonlara geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para madenciliği yazılımları giderek akıllı telefonlar için bir sorun haline geliyor. Opera web tarayıcısı kullanıcıları için kripto para madenciliği koruması getiriyor.

Şirketin pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, masaüstü tabanlı sürümlerinde zaten kripto para madenciliği koruması sağlayan Opera, akıllı telefon tarayıcılarına da aynı özelliği getiriyor.

Yeni özellik, Android için Opera Mini ve Opera’da mevcut olacak ve tarayıcının reklam engelleyici işlevinin bir parçası olarak çalışacak.

Kripto para madenciliği koruması otomatik olarak işleve geçecek

Yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Yeni kripto madencilik koruması özelliği, Opera Mini (iOS ve Android) veya Android için Opera’da reklam engelleyiciyi etkinleştirdiğinizde varsayılan olarak etkinleştirilir. Reklam engelleyici, ”Ayarlar’a” giderek etkinleştirilebilir.”

Opera, dünya çapında bir milyardan fazla cihazın, web site tabanlı kripto para madencileri tarafından yavaşlatıldığını tahmin ediyor. Şirket, kripto para madenciliği yazılımının gömülü 3 milyondan fazla web sitesinin olduğuna inanıyor.

Firmaya göre, bir madencinin bir web tarayıcısından yararlandığına dair görsel bir işaret bulunmuyor olabilir.

Sanılandan daha zararlı

Kripto para madencileri, akıllı telefonların CPU’larına aşırı yüklenerek yüzde yüz kullanım gerekliliği doğuruyor. Bu durum, telefonun aşırı ısınmasına neden olabiliyor.

Zararın kalıcı olma ihtimali de hayli yüksek. ZDNet’te yayımlanan bir makaleye göre yapılan bir testte, bir trojan (zararlı yazılım) bir telefonda çok fazla ısı üretti, bataryası şişti ve kalıcı olarak telefona zarar verdi. Isınmayla ortaya çıkan zararın bir sebebi çok fazla reklam görüntülenmesiyken, asıl sebep CPU’nun madencilik için alıkoyulmasıydı.

Makaleye göre, yapılan işlem 48 saat içinde telefonu bozdu.

Opera’nın yeni özelliği an itibarıyla kullanılabilir durumda. Uygulama, Google Play Store’dan indirilebiliyor.

Coindesk

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin