Kripto para madenciliği ekran kartı fiyatlarını uçurdu.
Kripto para madenciliği ekran kartı fiyatlarını uçurdu.

Kripto para madenciliği ekran kartı stoklarını eritti: Fiyatlar uçuşa geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para birimlerini üretebilmek, yani madencilik yapabilmek için yüksek performanslı bir ekran kartına ihtiyaç duyuluyor. Yatırımcılığın yanı sıra kullanıcıların büyük ilgi gösterdiği kripto para madenciliği ekran kartı stoklarını iyiden iyiye eritti. Taleple orantılı olarak fiyatlar da fahiş seviyeye ulaşmış durumda.

Kripto Para Haber, yaklaşık dört ay önce AMD ve Nvidia’nın kripto para madenciliğine yöneleceği haberini vermişti.

Kripto para madenciliği ekran kartı fiyatlarını iki katına çıkardı

Ekran kartı fiyatlarının 2017 sonunda başlayan ve ciddi seviyelere gelen artışı, yeni yılın ilk ayında da sürüyor. Amazon ve Newegg başta olmak üzere büyük teknoloji marketlerinin stoklarını büyük bir hızla boşaltan kripto para madencileri, ekran kartı fiyatlarında segment fark etmeksizin devasa artışlar yaşanmasına sebep oluyor.

699 dolarlık ekran kartı, 1300 dolara çıktı

Şu anda piyasanın en güçlü ekran kartlarından olan Nvidia GTX 1080 Ti 11GB’ın geçen sene tavsiye edilen satış fiyatı 699 dolarken, bu sene çıkan fırsat indirimleriyle 650 dolar civarında geziyordu. Şu anda tüm satıcılarda tükenmiş olmasından dolayı, ekran kartı neredeyse 2 katlık bir artışla 1300 dolara kadar çıktı.

Segment ve kalite fark etmiyor

Alt seviye kartlarda da durum aynı. Kripto para madenciliğinde sık tercih edilen AMD’nin RX Vega 64 ekran kartları normalde 499 dolar civarında bir fiyata satılırken Amazon’da şu anki fiyatı 1800 dolara ulaşmış durumda.

İkinci el fiyatları, sıfır fiyatlarını geçti

Ekran kartı fiyatlarının yükselmesi ikinci el piyasasını da etkisi altına aldı. Kullanılmış ekran kartlarının fiyatları, geçtiğimiz seneki fiyatlarla karşılaştırıldığında ikinci el kartların fiyatları, sıfır ekran kartlarının fiyatlarını geçmiş durumda.

Geçtiğimiz yıl Nvidia ekran kartı satışlarında durağanlık yaşandığını, ASUS ise Ethereum madenciliği için ürettiği ekran kartlarını duyurmuştu.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin