Opera web tarayıcısı
Opera'dan Ethereum cüzdan dahili Dapp Odaklı masaüstü tarayıcı geliyor

Opera, Ethereum cüzdan dahili Dapp Odaklı masaüstü tarayıcısını piyasaya sürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Opera, yeni bir masaüstü tarayıcı versiyonunu yerleşik bir kripto para cüzdanı ile resmen başlattı.

Şirket, Salı günü yaptığı açıklamada, “Reborn 3” adını verdiği tarayıcıyı Mac, Windows ve Linux işletim sistemlerinde kullanabileceğini açıkladı. Yazılım, kullanıcıların “Web 3” ün Blockchain tabanlı merkezi olmayan uygulamalarını (dapps) araştırmalarına ve bunlarla etkileşime girmelerine izin veriyor. Cüzdan, kullanıcıların Metamask gibi bir uzantıya gerek duymadan işlem göndermelerini sağlayacak.

Web tarayıcı hizmeti sunan şirket, aynı zamanda güvenliği artırmak için ise Reborn 3’ün yerleşik cüzdanını Opera’nın mobil Android tarayıcısıyla senkronize ediyor. Lansman ile ilgili yapılan açıklama şu şekildeydi:

Bu, cüzdan anahtarlarının kullanıcıların akıllı telefonlarını bırakmadığı anlamına geliyor. Uygulamada, kendilerini bir Web 3 formatındaki web sitesine tanıtmaları veya kullanıcılar, Blockchain’de bir işlem imzalamaları gerektiğinde akıllı telefonlarıyla ilgili bir bildirim alırlar. Örneğin yüz tanıma veya parmak izlerini kullanarak sistemlerini açılışı ile onay verebilirler.

Opera kripto odaklı tarayıcılarını geliştirmeye devam edecek

Opera, yerleşik kripto para cüzdanı özelliğini, yakında Opera Touch olarak bilinen iOS tarayıcısına da eklemeyi planladığını söyledi.

Norveç merkezli Opera Oslo, ilk Temmuz ayında Web 3 Android tarayıcısının geliştirildiğini açıklamıştı. Tarayıcı şu anda Ethereum’un ERC-20 standardını kullanan Ether ve diğer tokenleri destekliyor. Ayrıca, CryptoKitties gibi, ERC-721 standardına göre basılan kripto koleksiyonları da destekliyor.

Opera, bu yılın başlarında, Android kullanıcılarının, düzenlenmiş kripto para aracısı Safello ile işbirliği içinde, doğrudan tarayıcı tabanlı cüzdanından Ether almalarına izin verdi.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin