OpenFinance, menkul kıymet tokenları için düzenlenmiş alternatif ticaret sistemini başlattı
OpenFinance, menkul kıymet tokenları için düzenlenmiş alternatif ticaret sistemini başlattı

OpenFinance, menkul kıymet tokenları için düzenlenmiş alternatif ticaret sistemini başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir menkul kıymet token ticaret platformu olan OpenFinance, 29 ağustosta paylaşılan bilgilere göre menkul kıymet tokenları için düzenlenmiş alternatif bir ticaret sistemi (ATS) başlattı.

ABD ve Kanada’da, bir ATS, alıcılar ve satıcılar için işlemlerin karşı taraflarını bulmak için eşleşen ve borsa olmayan alım satım yeridir. Genellikle borsa yerine komisyoncu-bayiler olarak düzenlenirler.

OpenFinance açıklama yapıyor

ABD merkezli OpenFinance CEO’su Juan Hernandez, bir e-postada şirketin ticaret sistemini yarattığını ve açıklamanın daha sonra şirketin Medium hesabında görüneceğini belirtti.

Bu ayın başında kripto para borsası Huobi, OpenFinance ile stratejik bir ortaklığa girdi. Basın açıklaması, ortaklığın daha düzenli bir menkul kıymet token piyasasına ve ABD pazarına duyulan güvene yönelik bir hareket olduğunu belirtti. Huobi’nin stratejik yatırımı konusunda Hernandez şunları söyledi:

Menkul kıymet token’larının finansmanın geleceği olduğuna inanıyoruz. Huobi’nin ticaret platformumuzdaki yatırımı, bu yeni ortaya çıkan finansal ekosistemde dünyadaki artan ilgiyi yansıtıyor.

ABD’de, bir menkul kıymet token’ı, Howey Testi’ni kullanarak bir güvenlik olarak bulunan herhangi bir token’dır. Yani, token’ın paraya katkıda bulunma ve yönetilen ve kısmen de olsa sahip olduğu bir işletmenin karındaki payını paylaşma fırsatı sunmaktadır. Buna ek olarak bu program, yalnızca başkalarının çabalarından gelen karlarla ortak bir kuruluşta para yatırımı gerektirir.

Geçtiğimiz hafta ABD merkezli bir kayıtlı broker-satıcı olan Rialto Trading bir basın açıklaması yaptı. Açıklama, 23 Ağustos’ta yayınlanan PR Newswire basın bülteninde yer aldı.  Buna göre şirketin ticari işlemlerini Blockchain bazlı menkul kıymetleri de kapsayacak şekilde genişletmek için düzenleyicilerle çalıştığı açıklandı.

16 temmuz tarihinde ABD’nin kripto para borsası ve cüzdan hizmeti Coinbase açısından da önemli bir gelişme yaşandı. Firma, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Finansal Sanayi Düzenleme Kurumu’ndan (FINRA) menkul kıymet olarak kabul edilen dijital token’ların listelenmesi için onay aldığını açıkladı.

Bir hafta sonra, Coinbase yaptığı açıklamada, SEC’in ve FINRA’nın Coinbase’in Keystone’u satın aldığını onaylamasını söylemenin doğru olmadığını belirtti. Çünkü SEC, onay sürecine katılmıyordu. Bir sözcü, Coinbase’in SEC’le iletişiminin gayri resmi bir nitelikte olduğunu yazarken SEC, Coinbase’e sözleşme onayı için belirgin onay vermediklerini doğruladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin