NASAA Cryptosweep projesi gelişmelerini açıkladı
NASAA Cryptosweep projesi gelişmelerini açıkladı

NASAA Cryptosweep projesi gelişmelerini açıkladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kuzey Amerika Menkul Kıymetler Yöneticileri Derneği (NASAA), 28 Ağustos’ta, düzenleyici kuruluşun daha önce açıklamış olduğu Cryptosweep girişiminin bir parçası olarak 200’den fazla ICO ve kripto para yatırım araçlarını aktif olarak incelediklerini açıkladı.

Cryptosweep kripto para dolandırıcılarının önüne geçiyor

Mayıs 2018’de NASAA, “Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’daki menkul kıymet düzenleyicileri tarafından yürütülen en büyük koordine edici eylemler dizisi” olan Cryptosweep Operasyonu’nu açıkladı. Projede geniş çapta kripto para birimleri, yatırım araçları ve ICO’lar araştırmaya başlandı. Dün yaptığı açıklamasında NASAA kripto para sahtekarlıklarıyla ilgili sorunları tekrardan masaya yatırdı.

Projenin başladığı günden bu yana toplamda 46 araştırma yapıldığı açıklandı.

NASAA Başkanı ve Alabama Menkul Kıymetler Komisyonu Direktörü Joseph P. Borg, yatırımcıları hileli ICO’lar ve kripto paralarla ilgili yatırım ürünlerini içeren finansal zararlardan korumak için önemli düzenleyici kaynaklar sağlamanın yanı sıra “düzenleyici” bilincini geliştirmek için de çalışıyor.

NASAA uyarıyor

Düzenleyiciler sadece dolandırıcılık olaylarını ortaya çıkarmakla kalmıyorlar. Aynı zamanda, çoğu ICO’larda olduğu gibi ürünü yatırımcılara vermeden önce menkul kıymetleri güvenli bir şekilde kayıt altına alma eksikliğiyle ilgili “devlet ve eyalet menkul kıymet yasalarının olası bir çok potansiyel ihlalini” de buluyorlar.

Her ICO ya da kripto parayla ilgili yatırım bir dolandırıcılık olmasa da, bu ürünleri satan bireylere ve firmalara dikkatli etmek gerekmekte; özellikle menkul kıymetler kanunları, eyalet ve il yasaları veya düzenlemeleri ile bunlar kontrol altına alınabilir. Bu ürünlerin sponsorlarının kanun hükümlerini yerine getirip getirmediklerinden emin olmak için bilgili bir hukuki danışman tavsiyesi almalıdırlar.

NASAA, piyasa katılımcılarının ilgili düzenleyici kurumlara kayıt olmalarını ve yatırımcılara, tescilli veya başka bir şekilde herhangi bir ürüne yatırım yapmadan önce gerekli özeni göstermelerini hatırlattı. Fakat bir yatırım aracı kayıtlı olsa bile hala hileli olup olmadığına kesin emin olamayabilirsiniz. Bu yüzden “yatırımcılar üzerine düşeni yapmalı ve devlet ya da eyalet menkul kıymetler düzenleyicilerine konu ile ilgili danışmalıdır.”

newsbtc

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin