featured
BTC 24 aralık FARKLI AĞDAN GÖNDERİLEN KRİPTO PARALARIN İADESİ ARTIK MÜMKÜN Farklı Ağdan Gönderilen Kripto Paralar Geri Alınabilir Mi? paribu

2023’ün son haftasında kripto para piyasasını neler bekliyor? Bitcoin hakimiyeti azalırken bu altcoinler nasıl tepki verecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin haberleri: Aralık ayının ikinci haftasından itibaren kripto para piyasası bir gerileme ile karşı karşıya kaldı. Ardından ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin yaklaşmakta olan kararı beklentisiyle piyasa negatif bölgeden çıkmaya başladı. Bu toparlamanın arından Bitcoin fiyatı, 44.000 dolar işaretine yaklaştı ve önemli bir toparlanma gösterdi. Bu küçük tetikleyiciyle altcoinleri olumlu etkileyerek kayda değer bir yükseliş göstermelerini sağladı.

Sonuç olarak büyük altcoinler yatırımlarda bir artış görerek kilit direnç seviyelerini aşmaya yaklaşıyor. Yıl sona ererken, önümüzdeki hafta Bitcoin hakimiyetinin azalmasıyla kritik seviyelere ulaşabilecek veya bu seviyelerin altına düşebilecek birçok altcoin bulunuyor.

Bitcoin’in durgunluğu altcoin piyasasını tetikliyor

Geçtiğimiz haftalarda uzun süredir beklenen bir ivmeyle 40.000 dolar seviyesini geçen Bitcoin şu anda 45.000 dolarlık bir direnç seviyesiyle karşı karşıya. Son 6 ayda 1, 6 puan yükselen BTC hakimiyeti, son 1 haftada 1,37 puan düşerek yüzde 55,12’lik zirveden yüzde 52,74’e geriledi ve hafif bir düşüş gösterdi.

Bitcoin
Piyasa Değeri BTC Hakimiyeti / BTC.D grafiği

Buna karşın altcoinlerin piyasa hakimiyeti son bir haftada yüzde 3,44 yükseliş gösterdi. Son 1 aydır yüzde 9,79 yükseliş gösteren altcoin hakimiyeti, bu yazının yazıldığı sırada 13.03’e yükseldi.

Teknik analistler genellikle Bitcoin’in piyasa hakimiyetindeki bir düşüşü (Bitcoin fiyatının aralığa bağlı hareket veya konsolidasyon göstermesiyle birlikte) altcoin fiyatlarında ani bir kırılmanın potansiyel bir göstergesi olarak görürler. BTC’nin hakimiyetinin şu anda azalması ve altcoinlerin hakimiyetinin artmasıyla, önümüzdeki hafta altcoinler için potansiyel bir yükseliş yaşanmasını sağlayabilir.

Altcoin piyasa değeri / Kaynak: Tradingview

SOL fiyat analizi

Solana, 20 günlük Üstel Hareketli Ortalamasından (EMA) kayda değer bir toparlanma yaşadı ve yükselen kanal formasyonunu kırdı. bu da yükseliş eğilimindeki yatırımcıların güçlü alım ilgisini yansıtıyor.

SOL 4 saatlik fiyat grafiği

SOL fiyatı son 24 saate yüzde 18’in üzerinde bir artış göstererek kritik seviyeleri geçti ve şu anda 113,67 dolardan işlem görüyor. 100 dolar civarında bir satış baskısı ile karşılaşması beklenirken boğalar poziyonlarını korumaya devam ediyor ve SOL fiyatı 110 dolarlık seviyeyi kolayca aştı. Bu yükseliş ivmesi korunursa Solana’yı önümüzdeki hafta 118- 120 dolara doğru bir yola sokabilir.

Shiba Inu fiyat analizi

Son zamanlarda oldukça mütevazi hareket eden SHIB fiyatı yüzde 2,61’lik bir yükselişle güne devam ediyor. Şu anda 0.00001 doların üzerinde tutunan boğalar, fiyatı daha da yükseltmek için ani direnci kırmayı hedefliyor.

SHIB fiyat grafiği

SHIB fiyatı önceki direnci olan 0.000012 doların üzerine çıkarsa bir yükseliş başlatabilir. Geçtiğimiz hafta devasa yanma oranları ve balina aktiviteleri ile ilerleme kaydeden SHIB, önümüzdeki hafta 0.000015 dolar ile 0.000018 dolara doğru bir yükseliş rallisini körükleyecektir. Ancak bu direnç seviyesi satış baskısı oluşturabilir. SHIB anlık hareketli ortalamaların altına düşerse satıcılar için bir uyandırma çağrısı olabilir. Bu durumda yeniden bir alt seviyeyi test edebilir. Buna karşın Shiba Inu’nun lider geliştiricisi Shytoshi Kusama, diğer birçok kritik gelişmeye dikkat çekmişti. Bu da SHIB’in 2024’teki fiyatını potansiyel olarak artırabilecek çeşitli ekosistem geliştirmelerini akla getiriyor.

İnjective fiyat analizi

Layer 2 blockchain, Cosmos blockchain tarafından desteklenmeke olan Injective’in fiyatı, alıcıların birikimlerini yoğunlaştırmasıyla günün erken saatlerinde 44,60 dolarlık yeni bir zirveyi test etti. Ancak fiyat şu anda artışını sürdürürken küçük reddetmelerle karşı karşıya ve 41 dolar civarında seyrediyor. INJ, bu hafta başında yüzde 60’lık bir fiyat artışı kaydetti ve bu ay yaklaşık yüzde 150 yükseliş yaşadı.

Bu yukarı yönlü hareket 50 dolarda hafif bir engelle karşılaşabilir. Ayıların avantaj elde etmesi için fiyatı EMA200’ün altına çekmeleri gerekecek ve fiyat bu noktada tersine dönebilir. Ancak 40 doların üzerinde kalırsa piyasa duyarlılığının olumlu olduğu ve yatırımcıların daha düşük fiyatlardan yararlandığı anlamına gelecektir. Bu senaryo, fiyatın 50 dolar aşma ihtimalini artıracaktır. Böyle bir durumda, INJ fiyatları önümüzdeki hafta 55-62 dolara yükselebilir.

Bununla birlikte yılın son haftasında takip edilmesi gereken varlıklardan biri de MK tokeni oluyor. Meme Kombat, büyüme hızı ile yatırımcıyı cezbeden seçeneklerden biri. Resmi X hesabındaki son paylaşıma göre 4,4 milyona ulaşan MK, yılbaşına kadar hızla büyümeyi sürdürecek.

Meme Kombat önümüzdeki hafta 4,5 milyona ulaşabilir!

Meme Kombat projesi kripto dünyasındaki en popüler 11 meme coin karakterlerinin arena tarzı bir platformda savaşarak kullanıcılarına kazanç elde etme imkanı veriyor. Kullanıcıların eğlenceli bir şekilde bahis ve staking gibi farklı alternatifler ile kazanç sağlaması mümkün kılıyor. Ayrıca ön satışlar sırasında staking yaparak 112 AYP kazanma şansı sunuyor.

Meme Kombat toplam arzının yaklaşık yüzde 50’si ön satışa ayrıldı ve topluluk ödülleri ve DEX likiditesinin her biri yüzde 10 kadar yatırımını geri alırken, geri kalan yüzde 30 ise staking ve savaş ödüllerine ayrıldı. Bu gelişmeler ile birlikte yatırımcılar arasında yoğun ilgiyle karşılanan Meme Kombat fiyatı şu anda 0.246 dolardan işlem görüyordu. Yeni bir etaba başlayan tokeninin fiyatı 0,257 dolardan satışa sunulacak. Büyümeyi sürdüren Meme Kombat  önümüzdeki haftalarda takip edilebilir.

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin