Ontoloji (ONT) ve CertiK ortaklık kurdu
Ontoloji (ONT) ve CertiK ortaklık kurdu

Ontoloji (ONT) yeni bir ortaklık kurdu: Bununla ne amaçlanıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

17 Temmuz’da, yüksek performanslı bir Blockchain projesi ve dağıtık bir güven işbirliği platformu olan Ontoloji (ONT), CertiK ile ortak olduklarını açıkladı. Duyuru Ontoloji’nin resmi bloğunda yapıldı. Bu işbirliğinin asıl amacı güvenilir bir Blockchain güvenliği oluşturmak.

Ontoloji (ONT) ve CertiK ortaklık kurdu

CertiK, Yale ve Columbia Üniversitesi’nin seçkinleri tarafından kurulan akıllı bir sözleşme doğrulama bloğu platformu. Platform, hacker dirençli ve hatasız bir Blockchain ekosistemi ve akıllı sözleşme oluşturma yolunda ilerliyor. Ayrıca CertiK, Binance tarafından desteklenen ve portföyü altında bulunan bir platform.

Dağıtık güven işbirliği platformu Ontoloji, mevcut akıllı sözleşmelerde bazı güvenlik sorunlarının olduğunu açıkladı. Bunun ana nedeni, Blockchain’e bir şey girildiğinde, geri dönüşümsüz hale gelmesi. Ayrıca, Blockchain projelerinin çoğu açık kaynak kodları olduğu için güvenlik açıklarını bulmak kolay. Geleneksel yazılım güvenliğinin test edilmesi ve gerçek zamanlı olarak izlenmesi, Blockchain için gereken yüksek güvenlik seviyesini sağlayamaz.

Bu işbirliğinin amacı güvenilir bir Blockchain güvenliği oluşturmak

Şu anda hem Ontoloji hem de CertiK, açık kaynak kodunun güvenlik açıklarını derin spesifikasyon teknolojisinin kullanımıyla tespit etmeyi amaçlıyor. Bu, akıllı bir sözleşmenin yayınlanmasından önce güvenlik açıklarının bulunmadığından emin olacak. Ayrıca, doğrulama maliyetini en aza indirirken ve tüm akıllı sözleşmelere yüksek güvenlik sağlayarak, insan tespitinin sınırlandırılmasını ortadan kaldırır.

Ontolojinin kurucusu LI Jung, CertiK’nin, dünya çapında şeffaf, güvenli ve adil bir Blockchain ekosistemi gerçekleştirmek için Ontoloji ile aynı vizyonu paylaştığını söyledi. Ekip, onlarla birlikte çalışmayı ve gerçek vakalardan oluşan akıllı sözleşmenin resmi doğrulanmasını sağlamayı, yüksek güvenlikli bir ekosistem yaratmayı ve Blockchain’in güvenlikle ilgili sorunlarını çözmeyi dört gözle bekliyor.

“Güven ve güvenlik, Blockchain endüstrisinin en önemli konusu.”

CertiK’in kurucu ortağı GU Rongui, konuya yönelik şunları söyledi:

Güven ve güvenlik, Blockchain endüstrisinin en önemli konusu ve Ontoloji ve CertiK ortaklığının temel nedeni. Güvenli ve güvenilir bir Blockchain ekosistemi inşa etmek ve Blockchain dünyasının güvenliğini sağlamak için Ontoloji gibi ileriye dönük bir proje ile çalışmak bizim için onurdur.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin