Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı
Hindistan’ın en büyün bankası JPMorgan’ın blockchain ödeme ağına katıldı

Önemli Gelişme: Hindistan tüm Bitcoin işlemlerine vergi getirmeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ile Hindistan arasındaki ilişki senelerdir hayli karmaşık. Kripto para şirketlerinin bankalarla iş yapmasını engellediği uzun bir sürenin ardından Hindistan, şimdi tüm BTC işlemlerine büyük bir Mal ve Hizmet Vergisi (GST) uygulama sürecinde.

Tüm Bitcoin işlemlerine yüzde 18 vergi getirilebilir

Verginin yüzde 18 civarında olacağı ve bir işlemin vergilendirilmek için değerinin 40.000 krordan fazla olması gerektiği belirtiliyor. Haberler, ülkenin maliye bakanlığının bir bölümü olan Merkezi Ekonomik İstihbarat Bürosu’ndan (CEIB) geliyor. Firma, fikri Dolaylı Vergiler ve Gümrükler Merkez Kurulu’na (CBIC) sundu ve bunun Hindistan hükümetine yalnızca vergiyle ilgili gelirde her yıl ek 7.200 kror sağlayabileceğini iddia ediyor.

Hindistan’ın Bitcoin konusunda hiçbir zaman olumlu bir görünümü olmadı. 2018’in başlarında ülke, tüm BTC ve kripto işletmelerinin standart bankalarla çalışmasını engelleyen bir yasak başlattı. Bu nedenle sektör standart finansman ve geleneksel para hizmetlerinden engellenmiş oldu.

Hindistan kripto para yasaklarıyla gündemden hiç düşmedi

Yasak aşağı yukarı iki yıl yürürlükte kaldı, ancak sonunda ülkenin Yüksek Mahkemesi bu tür faaliyetleri anayasaya aykırı buldu. Yasak daha sonra kaldırıldı ve Hindistan gerçekten sağlam bir Bitcoin ve kripto para merkezi olma yolunda ilerliyormuş gibi görünüyordu. Fakat bu artık sadece yeni vergi nedeniyle değil, aynı zamanda Hindistan’ın bunu ima etmesi nedeniyle de kötü bir olasılık gibi görünüyor. Şimdi ülke tüm kripto ticaretini genel bir ölçekte yasaklamak istiyor.

Pek çok analist, Bitcoin ve Blockchain’in ana akım finans biçimleri haline gelmesiyle, ülkenin başlangıçta komşularının gerisinde kalacağına ve modern ticaret dünyasındaki rekabet gücünü kaybedeceğine inandığı için, bu fikir geniş çapta eleştirildi.

Yeni vergi hamlesi ne anlama geliyor?

Ancak yeni vergi hamlesi, bu eleştiriye doğrudan bir yanıt olabilir. Şu anda tamamen spekülatif olsa da, Hindistan’ın analistleri dinlediği ve not aldığı iddia edilebilir. Bu nedenle başlangıçta duyurulduğu gibi kriptoyu tamamen yasaklamak istemiyor olabilirler. Bunun yerine, büyüyen kripto tabanından biraz para kazanabileceklerini düşünüyor olma ihtimalleri söz konusu.

CEIB, Bitcoin ve diğer kripto türlerini vergi alınmasına izin verecek “maddi olmayan varlıklar” olarak sınıflandırmak istediğini söyledi. Hindistan’ın şu anda karşı karşıya olduğu en büyük sorunlardan biri, kripto para sektörünün düzenlenmemiş bir cennet olması. Böylelikle, trader’ların ne düşündüğüne bakılmaksızın, hükümetin istediği herhangi bir mercekten bakma ve gerekli gördüğü adımları atma hakkı ve özgürlüğü var.

Belki de BTC işlemlerine ilişkin yeni keşfedilen vergi değerlendirmesi, düzenleyicilere, Bitcoin alım satımlarının bu kadar pahalı olması gerekmemesi için adım atmaları ve doğru kuralları uygulamaları için ihtiyaç duydukları desteği verebilir.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin