Ethereum etkisi mi? DeFi'de kilitli toplam değer 18,3 milyar dolara ulaştı
Ethereum etkisi mi? DeFi'de kilitli toplam değer 18,3 milyar dolara ulaştı

Rekor günü: DeFi sessiz sedasız TVL rekoru kırdı! 15 milyar dolar aşıldı – Hangi tokenler en önde?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin fiyatı, yeni rekorlar kırma yolunda durdurulamaz seyrini sürdürüyor, ancak başarılı olan tek kripto projesi değil. DeFi Pulse istatistiklerine göre, merkezsiz finans (DeFi) endüstrisinde kilitlenen toplam değer bugün 15 milyar doları geçti.

DeFi ve TVL nedir?

Geçen yıl patlama yaşayan DeFi, borç verme ve borçlanma gibi hizmetleri yenilemek isteyen gözetim dışı finansal ürünleri (çoğunlukla Ethereum üzerine inşa edilmiş) ifade ediyor. Kilitli toplam değer, akıllı sözleşmelerinde ne kadar para yatırıldığı anlamına geliyor.

Sektör 2020’de müthiş bir hızla büyürken projelere milyarlarca dolar akıtıldı. Şu anda sektördeki en büyük projeler üç ödünç verme protokolü Maker, Aave ve Compound. Sırasıyla 3 milyar dolar, 2,08 milyar dolar ve 2,07 milyar dolar kilitli durumda.

Maker ilk sırada, AAVE ve COMP takip ediyor

Maker, neredeyse %20 pazar hakimiyetine sahip (bir projenin tüm DeFi pazarı için piyasa değerinin yüzdesi). CoinMarketCap’e göre, projenin tokeni MKR’nin fiyatı bugün 612,46 dolardı. AAVE ve COMP sırasıyla 86,50 dolar ve 141,98 dolar seviyesinde kaldı.

Bazıları endüstriyi balon olarak adlandırıyor zira çok hızlı büyüyordu. Ancak yavaşlamaya rağmen, DeFi projelerine olan ilgi artmaya devam ediyor.

Geçen yıl DeFi endüstrisine kilitlenen para miktarı 689 milyon dolardı. Bu %2.077’lik bir artışa tekabül ediyor. Bir noktada, geçen yıl sektöre kilitlenen toplam değere haftada bir milyar dolar ekleniyordu.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin