Önemli gelişme: Artık Blockchain ABD tarafından tanınıyor
Önemli gelişme: Artık Blockchain ABD tarafından tanınıyor

Önemli gelişme: Artık Blockchain ABD tarafından tanınıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’nin Washington Eyaleti, Blockchain kayıtlarını geçerli ve uygulanabilir olarak görecek. Devlet, dağıtık muhasebe teknolojisine (DLT) dayanarak bu yasal kayıtları tanıyan ve koruyan yeni bir yasa tasarısı çıkardı. 

Blockchain resmen tanındı!

Bu yasa ilk defa 25 Ocak 2019’da sunuldu. Birkaç gün önce, yasa onaylandı ve bu yıl Temmuz ayında yürürlüğe girecek. Bu yasa devlet için çok önemli, çünkü elektronik ve kağıt kayıtlar arasında fark oluşturmaz. Bu elektronik kayıtların bazıları, çok sayıda evrak işiyle uğraşan şirketler için çok etkili olan bir Blockchain tutulabilir. Yeni yasa aşağıdaki gibidir:

Elektronik bir kaydın, yalnızca dağıtık muhasebe teknolojisi kullanılarak üretildiği, iletildiği, alındığı veya saklandığı için yasal etkisi, geçerliliği veya uygulanabilirliği reddedilemez.

Ayrıca, tasarıda Blockchain’in ne olduğu ve dağıtık bir defter ağının nasıl çalıştığı gibi belirli tanımlar hakkında da bilgi verildi. Bu, yargı bölgelerinin Blockchain ve kripto para birimleri için açık ve dostane düzenlemeler oluşturduğu ilk durum değil. Örneğin Wyoming, sektörde çalışan sanal şirketler ve firmalar için çok dostane bir düzenleyici çerçeve oluşturdu. Bu, tüm kripto para alanı için olumlu, çünkü diğer eyaletler ve yargı bölgeleri operasyonları için sıcak yerler bulmaya çalışan şirketler için rekabet etmeye çalışacak.

Bu gelişme tüm kripto para sektörü için çok önemli

Malta ve İsviçre, şirketlerin faaliyet gösterdiği en popüler yerlerden ikisi. Dünyanın dört bir yanındaki en büyük kripto borsalarından biri olan Binance, operasyonlarını Avrupa Malta Adası’na yerleştirmeye ve oradan çalışmaya başlamaya karar verdi. Japonya ayrıca şirketlerin takip etmesi ve yatırımcılara bakması için çok net düzenlemeler oluşturdu. Çin ve Hindistan ise kripto para birimleri için sert düzenlemeler uyguluyorlar.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin