Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!
Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!

Önemli gelişme: ABD’deki yeni madencilik havuzu, Çin’i tahtından edebilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Blockchain altyapı firması Bloq tarafından organize edilen madencilik yazılım şirketi Titan, Bitcoin için yeni bir “kurumsal sınıf” madencilik havuzu başlattığını duyurdu. Havuz Kuzey Amerika’da faaliyet gösteriyor ve geniş ölçekte madencilik yapmak isteyen şirketlere yönelik hizmetler veriyor. Böylelikle Çin’in başı çektiği madencilik endüstrisinden önemli bir pay elde etmek istiyorlar.

Titan yeni Bitcoin madencilik havuzuyla Çin’i tahtından edebilir

En basit tanımıyla “kripto para kazanma şansı karşılığında blok zincirindeki işlemleri doğrulamaya ham hesaplama gücü tahsis etmek” olan madencilik, son on yılda küresel bir endüstri haline geldi.

Bitcoin’in değeri arttıkça, insanların işlemleri doğrulama yarışında bir adım öne geçmesini sağlayacak veri merkezlerine muazzam miktarlarda para yatırmak ekonomik olarak makul hale geldi. Bu veri merkezleri büyük miktarlarda elektrik gerektirdiğinden, önemli bir çevresel maliyet de doğmuş oluyor.

Çin, madencilik yetenekleri açısından Kuzey Amerika’yı geride bırakmayı başardı. Ancak Titan’ın yeni havuzu, Amerikan şirketlerinin yarışta yeniden öne çıkabilmesi adına güçlü bir silah olabilir.

Havuz şimdiden dev firmaları çekmeye başladı

Cambridge Üniversitesi Alternatif Finans Merkezi, bu yılın başlarında küresel Bitcoin hashrate’inin %65’inin Çin’den geldiğini ortaya koyan bir rapor yayımladı. ABD %7’nin biraz üzerinde bir oranla 2. sırada yer alıyor, ancak bu rakamlar sanal özel ağları hesaba katmıyor.

Titan’ın basın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

Titan Pool, güçlü bir Kuzey Amerika alternatifi. Kıtadaki Bitcoin madencilerinin diğer bölgelerdeki madencilerin yararlandığı verimliliği ve ölçeği elde etmeleri için bir yol sunuyoruz.

Daha önde gelen Amerikan Bitcoin madenciliği şirketlerinden biri olan Coinmint ve Blockchain altyapı şirketi Core Scientific gibi önemli firmalar da yeni madencilik havuzuna şimdiden dahil oldu.

Titan CEO’su Ryan Condron, havuzun çok profesyonelleştirilmiş madenciliğe yönelik olduğunu söyledi:

Yakın vadede, başarımız yalnızca madencilerin daha fazla kazanmasına değil, aynı zamanda daha geniş küresel finansal altyapıya daha kolay entegre olmalarına yardımcı olmaktan gelecek.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin