Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar
Hackerlar İsrail'de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar

Hackerlar İsrail’de sigorta şirketine saldırdı, 1 milyon dolarlık Bitcoin fidyesi istiyorlar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail ‘in önde gelen sigorta şirketi Shirbit hacklendi ve bilgisayar korsanları 50 BTC talep ediyor, yoksa müşterilerinin verilerini satacaklar. Bilgisayar korsanları, siber güvenlik firması Hudson Rock tarafından Twitter’da yayınlanan fidye ödeme koşullarının ayrıntılarını 2 Aralık 2020 Çarşamba günü Telegram’da paylaştı.

Telegram mesajında, Black Shadow olarak bilinen hacker grubu, 50 BTC’nin (mevcut fiyatlara göre ~ 1 milyon $) 24 saat içinde belirlenmiş bir BTC adresine gönderilmesini gönderilmezse fidye miktarının ikiye katlanacağını söylediler. Fidyenin ödenmediği her 24 saatte bir müşteri bilgilerinin bir kısmını sızdıracaklarını sözlerine eklediler.

Shirbit, İsrail ‘de önde gelen bir otomobil sigorta şirketi. Şirketin İsrail’de bilgisayar korsanlarının geniş veri tabanından elde edebilecekleri birçok kamu hizmeti çalışanı olduğu söyleniyor. Yerel bir haber kaynağı, şirketin bilgileri özellikle önemli kılan bir devlet sigorta şirketi olarak lisanslı olduğunu yazdı.

Shirbit açıklaması:

Bu gece bir ültimatomla birlikte milyon dolarlık bir fidye talebi aldık. Şantaj mektubuyla birlikte saldırganlar, birkaç müşterimizin sigorta talepleriyle ilgili ayrıntıları sızdırdı. Uzmanlardan oluşan ekip, diğer ajansların yanı sıra, mesajın sonuçlarını araştırıyor ve aynı zamanda şirket, faaliyetlerin güvenli ve ölçülü bir şekilde yeniden başlatılması için hazırlanıyor .

Bitcoin’i fidye olarak talep eden bilgisayar korsanları çok yaygın hale geldi. Sadece bu yıl, huzurevlerinden elektrik şirketlerine kadar farklı kuruluşların veritabanlarını hackleyenler tarafından on milyonlarca dolar talep edildi. Kripto para birimine ve hükümete karşı olanlar, bunu Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin yasaklanması için gerekçe olarak kullandılar, ancak kripto topluluğu, ABD doları kullanılarak daha kötü suçların işlendiğini savunuyor.

Shirbit o zamandan beri hizmet erişimini engelledi ve hasarı onarmak ve olayın bir daha olmamasını sağlamak için hem hükümet hem de özel siber uzmanlarla birlikte çalışıyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin