Kripto para piyasası 1 milyar doların üzerinde
Kripto para piyasası 1 milyar doların üzerinde

Önde gelen trader’dan Bitcoin yatırımcılarına kritik uyarı: “Dibi henüz görmedik!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz hafta kripto para piyasası, tarihinin en ciddi çöküşlerinden birini kaydederken bu yıkımdan en çok etkilenen kripto para, kuşkusuz Bitcoin oldu. 3 bin 800 dolara dek düşen BTC için pek çok kişi “dibin görüldüğü” konusunda hemfikir. Ancak üst düzey bir analiste göre, Bitcoin maalesef henüz dibi görmedi.

Ünlü trader: “Kripto para piyasası ve Bitcoin henüz dibi görmedi.”

Geçen hafta boyunca, Bitcoin geleneksel pazarlarla dikkate değer bir korelasyon gösterdi. Küresel piyasalar pazartesi günü çöktüğünde BTC de çöktü ve perşembe günü rekor kayıplar kaydedilirken Bitcoin de benzer bir seyir izledi.

Tanınmış kripto para birimi trader’ı Cantering Clark’a göre, bu korelasyon kripto para piyasasının henüz bir dipte yer almadığının açık bir işareti.

Cumartesi günü yayımlanan beş bölümlük bir Twitter dizisinde, analist şu açıklamayı yaptı:

20 günden kısa süre içinde boğa piyasasından ayı piyasasına geçiş yaptık. Etkiler ve hasar üzerindeki vurgunun gerçek kapsamı henüz açıklanmış değil. Gerçekliğin sadece bir kısmıyla karşılaştık.

Ünlü trader ayrıca, dünyanın “en büyük ve en önemli endüstrilerinden” bazılarının enfekte olduğunu, yani borsa ve finansal sistemin zaman içinde baskı görmeye devam edebileceğini belirtti. Cantering Clark’ın yazdığı gibi, eğer hisse senetleri zayıflamayı sürdürürse BTC için de ufukta kötü günler var demektir:

Bitcoin, büyük pazarlar yetersiz hale geldiğinde yapabileceği her türlü olumlu fiyat eylemine girmekte özgür olacak. Dedikleri gibi: “Kediler uzaktayken fareler oynayacak.”

Uzman analist tarih verdi: “Bitcoin 2 bin dolar oynayabilir!”

“Kriz dönemlerinde insanlar BTC gibi çılgın bir şeye yatırım yapmaz.”

Önde gelen TradingView analisti CryptoBullet ise potansiyel bir durgunluğun, kripto para sektörü için yaşanabilecek en kötü şey olduğunu belirtti:

Ekonomide endişeler olduğunda, herkes bir krizden ve iş kaybetmekten endişe duyduğunda, insanların yapmak istediği son şey çılgın bir kripto para birimi üzerinde spekülasyon yapmaktır.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin