Lider Bitcoin borsası ABD’nin ilk kripto bankası oldu
Kraken Kripto borsası, Wyoming Eyaletinden bir banka onayı aldı. Borsa, ABD tarihinde bir banka sözleşmesini alan ilk dijital varlık şirketi oldu.

Öncü Bitcoin borsası ABD’nin ilk kripto bankası oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kraken kripto para borsası, Wyoming Eyaletinden bir banka onayı aldı. Borsa, ABD tarihinde bir banka sözleşmesini alan ilk dijital varlık şirketi oldu.

Kraken, Kraken Financial olarak bilinen dünyanın ilk Özel Amaçlı Saklama Kurumunu (SPDI) oluşturacak.

Kraken Financial, ABD müşterilerinin dijital varlıklar ve ulusal para birimleri arasında sorunsuz bir şekilde bankacılık yapmasını sağlayacak.

Birkaç saat önce Kraken kripto borsası, ABD’nin Wyoming Eyaleti’nden bir banka sözleşmesi aldığını duyurmuştu. Bunun anlamı, Kraken’ın ABD’de eyalet ve federal yasalar kapsamında tanınan bir banka sözleşmesini alan ilk dijital varlık şirketi olmasıdır.

Wyoming, banka tüzüğü aracılığıyla, Kraken’in, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki herhangi bir banka gibi düzenlenecek olan, uygun bir şekilde “Kraken Financial” olarak isimlendirilen, dünyanın ilk Özel Amaçlı Saklama Kurumunu (SPDI) oluşturmasına izin verecek.

ABD müşterileri dijital varlıklar ve ulusal para birimleri arasında sorunsuz bir şekilde işlem yapabilir

Kraken Financial, ABD’deki müşterilerinin dijital varlıklar ve ulusal para birimleri arasında sorunsuz bir şekilde bankacılık yapmasını sağlayacak. Bu, Kraken Financial müşterilerinin hem fiat hem de dijital varlıklar için tüm geleneksel bankacılık hizmetlerine sahip olacağı anlamına geliyor. Bu hamle, aşağıdakileri içerecek:

  • Faturaların kripto ile ödenmesi
  • Kripto para ile maaş almak
  • Yatırım ve ticaret portföylerine dijital varlıklar eklemek

Wyoming kripto para dostu bir eyalet

Kraken Financial CEO’su David Kinitsky’ye göre, Wyoming’de bir banka sözleşmesine başvurma kararı, eyaletin teknoloji ve yeniliği benimseme kararlılığına dayanıyor. Kinitsky konuyla ilgili olarak şu yorumu yapıyor:

“Felsefemiz ve değerlerimizle bu kadar uyumlu bir durumda çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Wyoming, düşünceli bir düzenlemenin FinTech şirketleri için yeniliği nasıl tetikleyebileceğinin nadir ve parlak bir örneğidir.”

Kinitsky’nin açıklamaları, Wyoming’de dijital varlık tabanlı iş yapmanın kolaylığına sürekli işaret eden Avanti Bank and Trust’ın Kurucusu ve CEO’su Caitlin Long’un sözlerini yansıtıyor. Kraken’in Wyoming eyaleti tarafından banka sözleşmesini onaylamasının ardından, Long, Avanti Bank ve Trust’ın bir sonraki sırada olacağına dair heyecanını dile getirdi.

ethereumworldnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin