Sigortacılıkta Bitcoin kullanımı dönemi başlıyor!
Sigortacılıkta Bitcoin kullanımı dönemi başlıyor!

Olumlu gelişme: Bir ülke daha kripto vergilerini azaltıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Fransa’nın parlamentonun alt meclisindeki Finans Komisyonu, Çarşamba günü, Bitcoin satışları üzerindeki vergiyi kolaylaştırmak için diğer sermaye kazançları vergisine paralel olarak getirilen planları destekledi. Ülke kripto vergilerini düşürmeye hazırlanıyor.

Fransa kripto vergilerini azaltıyor

Halihazırda Bitcoin kazançları yüzde 36,2 oranında vergilendirilirken, diğer gayrimenkul dışı varlıklar üzerindeki sermaye kazançları yüzde 30’luk bir oranla vergilendiriliyor. Finans Komisyonu, Bitcoin gibi kripto varlıklarının satışını da yüzde 30’luk sabit orana tabi tutan 2019 bütçe tasarısına ilişkin bir değişikliği kabul etti.

Değişiklik, yasalaşması için daha geniş parlamento tarafından bütçe tasarısının nihai versiyonunda onaylanmalı. Fransa son dönemlerde kripto paraları benimsemek için adımlar atıyor. Ülke geçtiğimiz günlerde ICO’ları ve kripto paralar yasallaştırmak için bir kanun tasarısı hazırladı.

Reuters

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin