24 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!
24 Eylül Bitcoin fiyat analizi: BTC yükselişe geçmeden önce bu seviyeye düşebilir!

8 Kasım Bitcoin fiyat analizi: BTC 6.600 dolara tutunamadı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

8 Kasım Bitcoin fiyatı ile ilgili önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin dün 6.600 dolar direncini deneyerek başlasa da bu seviyeye tutunamayarak gün boyunca 6.570 dolar (Bitfinex verilerine göre) civarında fiyatlandı.
  • Yeni günün başlangıcı ile de 6.575 dolardan düşüşe geçerek 6.500 doların altına kadar sarktı.
  • BTC/USD paritesinin şu an 6.520 dolar olan 100 saatlik hareketli ortalama seviyesine tutunma çabalarını izliyoruz.

8 Kasım Bitcoin fiyatı satıcılı başladı

Dün yükselişini sınırlı tutan Bitcoin 6.590 – 6.550 dolar bandında hareketini sürdürdü. Yükseliş gelmeyince satış işlemlerinin baskısıyla BTC/USD paritesi 6.500 doların altına kadar sarktı.

6.500 doların önemli bir destek olmasından dolayı bu seviyede alıcı bulan Bitcoin, bir miktar yükselerek, kendini 100 saatlik hareketli ortalamasının üzerine atmayı başardı.

Bunun yanında Bitcoin’in bugün diğer kritik bir seviye olan 100 günlük hareketli ortalama olan 6.545 doların üzerinde kalması oldukça önemli gözüküyor. Uzun vadeli ortalama seviyesi olarak görülen 6.545 dolar seviyesinin altında kalınması durumunda Bitcoin için yeni bir düşüş trendine rastlayabiliriz.

Ekim ayının ortasından beri geçilmeye çalışılan 100 günlük hareketli ortalamanın dün üzerine çıkılmasına rağmen bu noktada kalıcı olunamaması satışları da beraberinde getirdi. Bundan dolayı bugünün en kritik seviyesini 6.545 dolar olarak belirliyoruz.

Bitcoin trendi için dikkat edilmesi gereken göstergeler

Günlük grafikte hala yükseliş trendinin varlığından söz ederken bu durumu MACD’nin mevcut konumu teyit eder durumda. Bunun yanında günlük grafikte izlediğimiz stokastik göstergesinin aşırı alım bölgesinde olduğunu belirtmekte yarar var. Önümüzdeki günlerde bu bölgeden aşağı yönlü hareket etme durumu Bitcoin için yeni bir düşüş trendinin habercisi olabilir.

Göreceli güç endeksi (RSI) ise şu an 50 seviyesinin üzerinde olumlu bir konumda bulunmasına rağmen güne düşüşle başlayan Bitcoin fiyatından ötürü yönünü aşağı çevirmiş durumda, düşüş devam etmesi durumunda RSI göstergesinin 50 seviyesinin altına inmesi Bitcoin’de kayıpları artırabilir.

Sonuç olara stokastik göstergesinin konumu, RSI 50 seviyesi ve günlük MACD histogramının düşen mumlar oluşturmaya başlaması, trend dönüşü için önemli kriterler olarak takip edilebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin