coinbase haberleri
Coinbase’in pozitif gelişimi kripto piyasasının yükselişini tetikledi mi?

Coinbase’in pozitif gelişimi kripto piyasasının yükselişini tetikledi mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para platformlarından biri olan Coinbase, platformun geniş kapsamlı gelişim planlarıyla ilgili olumlu Coinbase haberleri nedeniyle ana akım medya tarafından oldukça ilgi görüyor.

Coinbase Custody Hizmeti 20 Milyar Dolarlık Hedge Fonu’nunu güvenceye alıyor

Bazı piyasa yorumcuları, kurumsal yatırımcıların kripto piyasasına aktardıkları fonların, tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkacağını söylemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl tecrübe ettiğimiz gibi ise Bitcoin, endüstrinin hızlı bir büyüme ve gelişme gösterdiği zaman 20.000 doları geçiyor.

Bununla birlikte, sektörün mevcut durumunda, birçok kurumsal şirketi desteklemek için yeterli altyapı henüz bulunmuyor. Bu yatırımcılar aynı zamanda piyasaya girme konusundaki tereddütlerini güvenlik ve yasal risklere bağlıyorlar. Ancak bu durum, kurumsal müşterilere yönelik açılış hizmetleri sunan Coinbase, Blockchain ve Circle gibi firmalar sayesinde hızla değişiyor.

Business Insider’ın yakın tarihli bir raporuna göre, kurumsal yatırımcılar Coinbase’in kurumsal odaklı hizmetine akın etmeye başladılar. Konuyu bilen bireyler, firmanın geleneksel piyasalardan müşteriler için verdiği saklama hizmeti, ticaret ve yönetim desteği sağlamayı amaçlayan nitelikli haliyle hali hazırda 20 milyar dolarlık bir hedge fonuna ulaşmış durumda olduğunu söylüyorlar.

Facebook, yasal firmaların engellenmesine gerek olmadığı gerekçesi ile Kripto para reklamlarını yeniden yayınlama kararı aldı

Önceki günlerde de bildirdiğimiz üzere, CoinBase CEO’su Brian Armstrong, Facebook’un platformun ilan yayınlama talebini onayladığını duyurmuştu. Bu reklamlar, dünyanın en büyük sosyal medya platformu, ICO alt sektöründeki tüketici koruma risklerine işaret eden çeşitli reklamları geçici olarak yasakladığı için, kripto para birimiyle ilgili Facebook reklamları da neredeyse 6 ay kadar yasaklanmıştı.

Kripto para sektöründeki birçok ilgili ve yatırımcı, bu sektörün imkânlarını henüz tecrübe etmemiş milyonlarca tüketiciye ulaşan Coinbase reklamlarının gelmesiyle sektörün benimsenmesine yönelik büyük bir adım olacağını düşünüyor.

Coinbase kripto varlıklarını menkul kıymet olarak listelemeye bir adım daha yaklaştı

Pek çok düzenleyici, bu sektördeki yatırımları kapsayan birden fazla risk faktörüne dikkat çekmek istiyor. Bu yüzden kripto endüstrisindeki bütün gözler aylardır SEC’in üzerinde. Buna ek olarak, ABD düzenleyici kurum, bazı kripto paraların gelecekte bir menkul kıymet olarak kabul edilebileceğine ve bunun da daha sıkı bir düzenleyici gözetime neden olabileceğine işaret ediyor. Bu gelişme, Coinbase gibi firmaların, potansiyel düzenleme riski nedeniyle kripto menkul kıymetlerini listelemekten veya onaylamalarından uzaklaşmasına neden oldu.

Bununla birlikte, Haziran ayı başından itibaren, Coinbase’in başkanı ve COO’su Asiff Hirji’nin ortaya koyduğu SEC-düzenlenmiş kripto menkul kıymetlerini listelemek için çalışıyor.

Hirji şunları bildirdi:

Bugün, Coinbase’in federal yetkililerin onayını beklerken düzenlenmiş bir broker-dealer çalıştırma yolunda olduğunu ilan ediyoruz. Eğer onaylanırsa, Coinbase yakında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Mali Sanayi Düzenleme Kurumu’nun (FINRA) gözetiminde Blockchain bazlı menkul kıymetler sunabilecek… Bu, Keystone Capital Corp’u, Venovate Marketplace, Inc. Ve Digital Wealth LLC.’i satın almamızla mümkün.

Coinbase 3 şirketi daha bünyesine kaymayı planlıyor

Geçtiğimiz hafta başlarında, bir Coinbase temsilcisi Bloomberg’e, söz konusu üç şirketi almak için SEC ve Finansal Sanayi Düzenleme Kurumu’ndan (FINRA) yeşil ışık yaktığını söyledi. Bu üç şirketin devralınması Coinbase’in kripto menkul kıymetleri için çeşitli hizmetleri kolaylaştırmasına izin verecek. Çünkü firma bu satın alma ile bir broker-dealer olarak sınıflandırılacak, alternatif bir ticaret sistemine kavuşacak ve tek bir kayıt ile yatırım danışmanı olarak sınıflandırılması için gereken lisansları alabilecek.

Platforma verilen bu yeni lisanslar, Coinbase’in müşterilerinin nihai olarak menkul kıymetler ve ICO’lar için işlem yapmasına izin verecek ve aynı zamanda firmanın marj ve tezgâh üstü hizmetler sunmasına izin verecek. Ancak, raporlar daha sonra firmanın Keystone’u satın almak için SEC’den açık onay almadığını belirtti.

Coinbase sözcüsü Rachael Horwitz şunları söyledi:

Kontrol uygulamasının değişimi için SEC’in onayı gerekmiyor. Coinbase, Keystone Entity’nin satın alınması da dahil olmak üzere önerilen operasyonlarının bazı unsurlarını SEC’in birkaç üyesi ile gayri resmi olarak görüşüldü.

Olumsuz bazı Coinbase haberleri olmasına rağmen, Coinbase’in söz konusu firmaların satın alınması için düzenleyici onayı alması an meselesi. Ve daha sonra düzenleyici kurumlar tarafından menkul kıymetler olarak kabul edilen kripto paraların listelenmesi mümkün olabilecek.

Coinbase’in politik eylem komitesi kurması

Daha önce belirtildiği gibi, çoğu hükümet yetkilisi sanayinin en iyi şüphecisi olduğundan, kripto para yönetmeliği söz konusu olduğunda çoğunlukla ince eleyip sık dokunuyor. Kripto para birimlerinin “ilgi çekici” yönünden bahseden ABD Federal Rezerv Bankası başkanı şunları söylemişti:

Onlar (kripto paralar) oldukça ilgi çekici. Para gizlemeye çalışıyorsanız ya da para aklamaya çalışıyorsanız, kripto paralar bu iş için oldukça ideal. Böylece biz (düzenleyiciler) çok dikkatli ve bilinçli olmak zorundayız.

Ancak Politico’nun açıkladığı gibi, Coinbase, yeni kurulan bir siyasi eylem komitesi (PAC) aracılığıyla daha fazla düzenleyicinin hoşgörüsünü ve kabulünü kazanmak için lobi yapmayı amaçlayacak. Ve bu şekilde yeni sanayiye ilişkin hükümet duyarlılığını değiştirmeyi planlıyor. PAC’lar, para toplayan ve daha sonra devlete yapılan bazı kararları etkilemeyi umarak desteklediği siyasi kampanyalara sermaye bağışlayan kuruluşlardan oluşacaktır. Coinbase’in, kripto para endüstrisi için daha kabul edici bir ortam yaratılmasına yardımcı olmak adına bu düzenlemelere bağış yaparak mali düzenlemede yer alan hükümet yetkililerine ulaşma planları bulunuyor.

Tüm bu Coinbase haberleri kripto sektörüne ne katabilir?

Pek çok kişi, Coinbase haberleri ile ilgili olarak olumlu düşüncelere sahipken, kripto sektörünün yükselmesine yönelik hareketler getireceğine inanıyor. Çünkü bu gelişmeler sanayiye yönelik algının sadece ilerlemeyi sürdürdüğünü gösteriyor. Buna ek olarak, Coinbase reklamlarının yeniden başlatılması, 20 milyar dolarlık bir müşteriye dayanan Coinbase Prime servisi ile ilgili haberler, perakende ve kurumsal kabulün yakın gelecekte hızlı büyümeyi görmeye başladığına işaret ediyor. Washington Post, Coinbase’in bir “kripto para imparatorluğu” olarak adlandırdığı zaman, pek çok kullanıcı ve endüstri takipçisi aynı fikirde olduğu gibi, sürekli büyüyen endüstride çok yönlü bir dev olması bunu en iyi şekilde ifade ediyor.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin