“Ölüm çaprazı belirdi” Altın fiyatındaki düşüş Bitcoin’i nasıl etkileyecek?
“Ölüm çaprazı belirdi” Altın fiyatındaki düşüş Bitcoin’i nasıl etkileyecek?

“Ölüm çaprazı belirdi” Altın fiyatındaki düşüş Bitcoin’i nasıl etkileyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Spot altın günlük grafiğinde bir “Ölüm çaprazı” oluşturmaya doğru ilerliyor. Bu durum devam eden aşağı yönlü düzeltmeyi etkili bir ayı trendine dönüştürebilir.

Bir varlığın kısa vadeli hareketli ortalaması, uzun vadeli hareketli ortalamasının altına düştüğünde ölüm çaprazı meydana gelir. Birçok analist ve stratejist, bu modeli bir satış dalgasının işareti olarak görüyor ve bu da uzun vadeli bir aşağı yönlü harekete yol açıyor.

gold, XAUUSD, gold futures

Altın’ın hareketi

Şu anda, altının 50 günlük hareketli ortalaması (50-DMA) 1.880 $ iken, 200 günlük hareketli ortalaması 1.801 $’dır. Değerli metalin, olumlu gelen COVID-19 aşı haberlerinden sonra son düşüşü, hareketli ortalamalar arasındaki 79 dolarlık boşluğu en azından önümüzdeki çeyrekte kapatabileceğini ve böylece bir ölüm çaprazı oluşturabileceğini gösteriyor.

Bitcoin’i nasıl etkileyecek

Altın piyasasında düşüş eğilimi, Bitcoin’i benzer bir aşağı yönlü risk altında bırakabilir.

Geçmişe bakıldığında, amiral gemisi kripto para birimi, değerli metalin gerisinde yer alıyor. 2020’de haftalık bir zaman dilimindeki BTC / USD borsa kuru, aylık grafiklerde XAU / USD borsa kurunu takip ettiğine dair kanıtlar gösterdi.

Bağımsız bir analiz firması olan TradingShot, Fibonacci geri çekilme seviyelerini ve Göreceli Güç Endekslerini kullanarak benzerliği ilk olarak tespit etti.

gold, Bitcoin, cryptocurrency, BTCUSD, BTCUSDT

Yukarıdaki tabloya göre, Bitcoin’in rekor yüksekliği 1.1382 Fib seviyesine yakın bir yerde, yaklaşık 25.000 $ civarında. Ancak kripto para birimi, altının tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.075 $’a yaklaştıktan sonra yaptığı gibi, bunu başardıktan sonra daha düşük düzeltme riski taşıyor. Analoji, varlığın önceki fiyat eğilimleri arasındaki görünür benzerlikten ipuçları alıyor.

Bitcoin, 30 Kasım’da bugüne kadarki en iyi seviyesini (Coinbase verilerine göre) 19.873 dolarla yakalayarak düzeltme işaretleri gösteriyor. Şimdi fiyat yüzde 7.74’e kadar düştü ve bir sonraki seviye olan 20.000 $ ve ötesine kadar geçici destek olarak 19.000 $’ı tuttu.

Elbette, birçok yükseliş eğilimi gösteren yatırımcı, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankaları virüslerin vurduğu ekonomilere likidite enjekte etmek için para basmaya devam ettiği sürece hem Altın’ın hem de Bitcoin’in daha da yükselmesini bekliyor. Bu arada, Federal Rezerve, faiz oranlarını sıfıra yakın tutmayı ve gerektiği sürece devlet tahvili almayı taahhüt etti.

Bu durum, temelde yatırımcıları sermayelerini düşük getirili borçlardan ve nakit enstrümanlardan hisse senedi, altın ve Bitcoin gibi daha riskli güvenli limanlara taşımaya teşvik ediyor.

Friedrich & Partner’in strateji başkanı Florian Kössler, “Bitcoin konusunda herkes gibi ben de yükseliş bekliyorum ancak geriye dönüp baktığımda bunun değerli metallerde en dip noktasını gösterme şansı var. Bir oyun teorisi perspektifinden, Bitcoin, Altın ve Gümüşe sahip olmanızı tavsiye ederim” diyor.

Bitcoinist


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin