Şok! OKEx borsasında Para çekme işlemleri askıya alındı
Şok! OKEx borsasında Para çekme işlemleri askıya alındı

OKEx’in Bitcoin Cash kararından sonra kullanıcılar ciddi kayıplar yaşayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası OKEx’in Bitcoin Cash kararından sonra borsa müşterilerinin ciddi kayıplar yaşayabileceği iddia edildi. OKEx, Bitcoin Cash (BCH) vadeli işlem anlaşmalarını 20 Kasım’da “piyasaları manipüle ettiği” gerekçesiyle sonlandırdı.

OKEx’in Bitcoin Cash kararı ne anlama geliyor?

OKEx’in blog yazısına göre borsa, yaklaşan Bitcoin Cash hard forku nedeniyle teslimat süresini beklenenden daha erkene aldı.

Consensus Technologies kurucusu Qiao Changhe, OKEx’in BCH vadeli işlemlerini sonlandırmasıyla birlikte 700.000 dolar kaybettiğini söyledi. Changhe, OKEx’in hard fork meselesine yaklaşımının üzerine yaşanan hadiselerin borsayı ciddi zarara uğratacağını söyledi.

Qiao Changhe şöyle söyledi:

OKEx güvenilirliğini kaybediyor. Vadeli işlem sözleşmesi saçma sapan bir şey haline geldi, bu artık hedge edebilmek için kullanabileceğimiz bir şey değil.

OKEx borsası konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu:

Erken bir açıklamanın piyasa manipülasyonu için yer açabileceği ve kullanıcılarımıza zarar verebileceğini düşünüyoruz. Bu nedenle piyasadaki adalet ve istikrarı korumak için kısa bir açıklama yapmaya karar verdik.

Vadeli işlem sözleşmesi değişikliği, piyasa bütünlüğü ve müşteri menfaatleri dikkate alınarak belirlendi.

Piyasalar forktan hemen hemen bir hafta sonra aşırı türbülans yaşamaya devam ediyor. BCH, son 24 saat içinde değerinin neredeyse yüzde 50 değer kaybetti.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin