ETH fiyatı artacak mı? Ethereum için yükselişi işaret eden 10 gösterge
ETH fiyatı artacak mı? Ethereum için yükselişi işaret eden 10 gösterge

Ethereum (ETH) fiyatı kendi cehennemini yaşıyor: Fiyat kör kuyuda dip arıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum (ETH) fiyatı kötü bir hafta sonunun ardından düşüş trendini devam ettiriyor. Popüler kripto para birimi, tüm zamanların en yüksek seviyesinden sonra Ocak 2018’de 1.400 dolara seviyesinden işlem görüyordu. Ancak mevcut seviyeler bu rakamın çok altında. Yazım sırasında Ethereum fiyatı %15 oranında düşüşle 132 dolardan işlem görüyor.

Kanlı Salı’nın kripto para piyasasına etkileri

Yeni bir haftaya başlarken bazı istisnalar hariç olmak üzere tüm kripto para piyasası olumsuz bir şekilde faaliyet gösteriyor. Ethereum son 24 saatte değerinin %15’inden fazlasını kaybetti, Bitcoin ise %14 oranında düşüşle 4.500 doların altında işlem görüyor.

Ethereum fiyat grafiği
Ethereum fiyat grafiği

Piyasanın şu anda neden düştüğüne dair net bir neden yok. Ancak bunun piyasadaki Bitcoin Cash (BCH) ve ağ yükseltmesi ile ilgili belirsizliklerden kaynaklandığını varsayabiliriz. Bitcoin Cash ABC ve Bitcoin SV, kripto pazarında bir yer için savaşıyor. Şimdiye kadar, bu hash savaşında bir kazanan ortaya çıkmadı.

Ethereum (ETH) fiyatı çok düşüşlü günler geçiriyor

Ancak, XRP son yedi günde en iyi performans gösteren kripto  para birimiydi. Ethereum %27’den fazla kaybederken, XRP değerinin %7’sini kaybetti. Aynı süre zarfında XRP, Ethereum’u piyasadaki ikinci en değerli kripto para birimi olarak geçti. Ethereum’daki bu fiyat düşüşü piyasa değerini ciddi şekilde etkiledi.

Ripple fiyat grafiği
Ripple fiyat grafiği

Yazım sırasında, Ethereum’un piyasa değeri XRP’den 4,2 milyar dolar daha az olan 13,7 milyar dolar seviyesinde. Geçmişte XRP, kripto para piyasasında ikinci pozisyonda bu kadar uzun süre duramıyordu. Şimdi geçmiş zamanlardan daha iyi performans gösteriyor.  Ethereum ise çok düşüşlü günler geçiriyor.

ICO’lar, daha fazla zarardan kaçınmak için ETH’leri satıyorlar

Trustnodes’a göre, son yedi günde 55.000 ETH satıldı. Son 30 günde, 131.000’den fazla ETH satıldı. Görünüşe göre, en büyük satıcı 15.000 ETH ile Districtox oldu. ICO’lar, daha fazla zarardan kaçınmak için satışları sırasında toplayabilecekleri ETH’leri satıyorlar. Şu anda, her ETH tokeni 132 dolarlık bir fiyata satın alınabilir. Mayıs 2017’den bu yana en düşük rakam. Her XRP tokeni 0,44 dolara satın alınabilirken, Bitcoin ise 4.500 dolara yakın işlem görüyor.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin