Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, yatırımcılar şimdi ne yapacak?
Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) kesin düzeltmeler yaptı, yatırımcılar şimdi ne yapacak?

OKEx yetkilisi: “Bitcoin 20 bin doları aşacak, Ethereum ise daha yüksek seviyeleri görecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin çökerken, OKEx yetkilisi Andy Cheung, Bitcoin’in gelecek yıla oranla 20.000 dolardan daha yüksek bir seviyeye çıkacağını tahmin ediyor. Ancak, Ocak ayında hard forku olan Ethereum daha fazla yükselişe geçti.

Bitcoin ve Ethereum için 2019 büyük bir yıl olacak mı?

Bitcoin, geçen yıl Aralık ayındaki tüm zamanların en yüksek seviyesinden (ATH) %82’den fazla düşüşle yaklaşık 3.400 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ancak Bitcoin boğası ve ikinci en büyük kripto para borsası OKEx’in operasyon başkanı Andy Cheung, hala önde gelen kripto para biriminin yükseleceğine inanıyor.

Andy Cheung, Bitcoin’in daha fazla düşmesiyle devam eden Bitcoin fiyat çöküşünün önemli bir şey olmadığını açıklamak için Twitter’ı kullanıyor. Yukarıda paylaşılan verilerine göre, Bitcoin 2011’deki değerinin yüzde 95’ini ve 2013-2015 arası dönemde ise yüzde 85’ini kaybetti. Cheung konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Yıllara göre yüzdelik artışlara bak. 20.000 doların üzerinde, 2019 için şimdiden muhafazakâr bir tahmin görünüyor.

OKEx yetkilisi, Ethereum konusunda daha fazla boğa eğilimli

Kısa bir süre önce Bloomberg, Galaxy Crypto Index’inin GTI Global Strength Indicator’a dayalı aşırı satım bölgesinde olduğunu bildirdi. Bu gösterge, birbirini takip eden kapanış değerlerinin yukarı veya aşağı yönlü hareketlerini karşılaştırarak fiyatın gücünü ölçer. Bu gösterge, Kasım ayı sonunda yaklaşık yüzde 20’lik bir büyüme gösterdi. Bu nedenle Bloomberg’e göre, uzun vadede artış eğilimi göstermesine rağmen bu gösterge küçük bir ralliye işaret ediyor olabilir.

Bununla birlikte Cheung, şu anda zirveden yüzde 93 daha aşağıda yer alan ve yaklaşık 90 dolardan işlem gören Ethereum konusunda daha fazla boğa eğilimli olduğunu belirtiyor. OKEx yetkilisi konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Ama kişisel olarak, gelecek yıl ETH’nin gelişimi konusunda daha iyimserim.

SEC yetkilisi: “Ethereum ve Bitcoin bir menkul kıymet değil.”

Gelecek yıl Ocak ayı sonunda Ethereum’un lehine olabilecek hard fork olayı var. Son zamanlarda türevleri düzenleyen CFTC, bir açıklamada Ether konusunda geri bildirim almayı planladığını açıkladı. Kurum tarafından sorulan sorular, Ethereum ve Bitcoin’in işlevsellikleri, uyumluluk, yönetişim ve temel teknolojileri arasındaki fark etrafında dönüyor. Birkaç ay önce, SEC’in kurumlar arası finans departmanını yöneten William Hinman, Ethereum ve Bitcoin’in bir menkul kıymet olduğuna inanmadığını söyledi.

Coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin