OKEx C2C
OKEx yeni bir kripto türevi ürün piyasaya sürüyor

OKEx yeni bir kripto türevi ürün piyasaya sürüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Malta merkezli dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan OKEx, yeni bir kripto türevi ürün piyasaya sürdü.

Perpetual Swap (daimi takas) olarak adlandırılan yeni ürün, OKEx’in endeksine göre kullanıcıların BTC/USD’nin gelecekteki değeri hakkında spekülasyon yapılmasına izin veren sanal bir türev ürün olarak kullanılacak.

OKEx tarafından çıkarılacak olan kripto türevi ürünlerinde kaldıraç kullanılabilecek

OKEx tarafından bildirilen basın bültenine göre şu anda her bir swap kontratı Bitcoin (BTC) cinsinden 100 dolara eşdeğere olacak. Ayrıca kontratlar 1x ile 100x arasında değişen kaldıraç özelliklerine de sahip olacaklar.

Üstelik kalıcı takasların “süresiz olarak konumlandırılabilmesi” anlamına gelecek şekilde herhangi bir bitiş sürelerin sahip olmadığı bildirildi.

OKEx, düzeltilmiş günlük ticaret hacmi rakamlarına göre şu an dünyanın ikinci en büyük kripto para borsası konumunda bulunuyor. Haberimizin yayına hazırlandığı saatlerde günlük 1 milyar doların üzerinde işlem hacmine sahip olduğunu görüyoruz.

Nasdaq’da Bitcoin vadeli işlem planlarını doğrulamıştı

Yeni kripto para türev ürünleri aynı zamanda geleneksel finansal firmalarının da gündeminde bulunuyor. Cointelegraph bildirdiğine göre, dünyanın en büyük ikinci borsa şirketi Nasdaq, 2019’un ilk yarısında Bitcoin vadeli işlemlerini başlatma planlarını doğruladı.

Bitcoin vadeli işlem hacimlerinin geçen yıl piyasaya sürüldükten sonra bu yıl büyümeye devam ettiği görülüyor. Ekim ayında Chicago Ticaret Borsası (CME) raporu, Bitcoin vadeli işlemlerin ortalama günlük işlem hacimlerinin, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 41 oranında arttığını ortaya koyuyor.

Bu tür türev ürünler piyasaya hareket getirebilir

Kripto türev ürünler her ne kadar spekülasyona dayalı ürünler olarak karşımıza çıksa da sık kullanımı Bitcoin talebini artıracağından kripto piyasasına bir hareket getirme olasılığı yüksek görünüyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin