okex
OKEX çekim işlemleri, kripto para piyasasında volatiliteyi tetikleyebilir

OKEx, wash trading iddialarını reddediyor: “Piyasa yapımız diğerlerinden farklı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

OKEx, Bibox ile birlikte, Blockchain Transparency Institute tarafından yayınlanan Eylül raporunda kripto para borsaları arasında en çok “wash trade” yapılan borsa olarak raporlandı. Blockchain Transparency Enstitüsü, Kraken, Poloniex, Coinbase ve Upbit’i en şeffaf seçti.

OKEx ‘den Wash Trading iddiasına yanıt geldi

Araştırma, wash trading’den arındırılmış hesaplamalara göre kripto firmalarının, hala iyi bir işlem hacmine sahip olduğuna da değindi.

OKEx CEO’su Jay Hao, raporun yayınlanmasından kısa bir süre sonra konuyla ilgili bir twit attı. Firmasına karşı yöneltilen iddialara karşı savunmada bulundu. Jay Hao, OKEx’de böylesine gölgeli uygulamalara yer olmadığını ve elde edilen sonuçların işlem hacminin hesaplanmasında kullanılan yöntemlere göre değiştiğini belirtti.

Jay Hao teorik olarak yanılmıyor. Hao, geleneksel pazar kurulumunun OKEx’in sıkı çalışmalar sonucu elde ettiği ile aynı olmadığını belirtti. Ayrıca firmanın diğer borsalardan tamamen farklı bir pazar yapısı üzerinde çalıştığını dile getirdi.

@BTI___ adresinden wash trading ile ilgili iddialar yanlıştır. OKEx’te herhangi bir wash trading izin vermeyiz.

 

OKEx Hong Kong’un başkanı da konu ile ilgili bir twit attı ve BTI’nın yöntemlerinin herhangi bir karışıklığa mahal vermemesi gerektiğini söyleyerek kripto borsalarının itibarını savundu. Aynı yöntemin her şeyi ölçmek için kullanılamayacağını söyleyerek Jay Hao’nun konuya ilişkin düşüncelerini destekledi

Kullanılan metodoloji son derece sorgulayıcı. Çünkü bu rakamlara nasıl ulaştıklarına dair hiçbir detay vermiyorlar. Blockchain Şeffaflık Enstitüsü web sitelerinde çok şeffaf görünmüyor.

cryptopolitan

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin