Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı
Ethereum blok zincirindeki günlük işlemler tüm zamanlar zirvesine ulaştı

Kripto para “wash trading” işlemlerinde önemli bir düşüş görülüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain Transparency Institute, “Verified” programının “wash trading” işlemlerinin azalmasına yardımcı olduğunu iddia ediyor.

En son Blockchain Transparency Institute Piyasa Gözetimi raporuna göre, kripto paralardaki küresel “wash trading”, en büyük 40 borsada yüzde 35,7 oranında azaldı.

BTI, Kraken, Poloniex, Upbit ve Coinbase’in altı ay önce BTI Verified programının başlatılmasından bu yana sürekli olarak “en temiz” borsalar olduğu görüldü. BTI Verified programı, kripto para birimlerinde işlem hacminin orijinal olmasını sağlamaya yardımcı olan bir sistem.

BTI Verified programı “wash trading”i önemli ölçüde azaltı

Raporda ayrıca, nispeten yüksek miktarlarda düzenleme denetimine sahip iki ülke olan Japonya ve ABD’nin en “temiz” borsalara sahip olduğunu belirtti. Ancak rapor, “daha ​​katı yasal çerçevelerin her zaman en temiz borsaları işaret etmediğini de” kaydetti. Ve örnek olarak Güney Kore’yi gösterdi.

Diğer yandan, en yüksek “sahte hacim” oranına sahip borsalar, OKEx ve Bibox olarak rapor edildi. Bununla birlikte raporda, “bu borsaların sahte hacimlerinin yüzde 75’i geçmesine rağmen, yine de gerçek hacimlerine göre  (wash trading hariç) hala en büyük 20’de kaldıklarını” belirtti.

Geçmişte “wash trading”  ile mücadele eden diğer büyük borsalarda ise iyileşme görünüyor (özellikle rapora göre Verified programının bir parçası olduktan sonra): “Binance’ın, 2019’un ilk birkaç ayında yüzde 20’ye yaklaştığında sonra şuan yüzde 10’un altında “sahte hacimli işlemler” oranına sahip olduğu söyleniyor. Ayrıca, son birkaç aylık verilere göre Bitflyer borsası da yüzde 5’in altında “wash trading”  oranına sahip. Gemini borsası da yılın başında yüzde 12-15 civarındayken şimdi yüzde 10’un altında olduğu raporlandı.

BTI ayrıca, “wash trading” konusundaki yaygın farkındalığa rağmen, daha iyi ve popüler hacimler ve fiyat veri siteleri yapma sözü vermesiyle dikkat çekti.

Bilindiği gibi “sahte hacim” işlemlerinin ne kadar büyük ölçüde kripto para piyasalarını etkilediği, Bitwise Asset Management‘in SEC’e Bitcoin işlem hacminin büyük çoğunluğunun sahte olduğuna dair bulgular sunmasıyla ortaya çıkmıştı.

financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin