okex
OKEX çekim işlemleri, kripto para piyasasında volatiliteyi tetikleyebilir

OKEx, USDT vadeli sözleşmeleri için düğmeye bastı, çıkış tarihi belli oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük 5. Kripto para borsası OKEx, 14 Kasım’da Tether (USDT) vadeli işlemleri için alım satıma başlayacak. Borsa 100x kaldıraç ile doğrusal vadeli işlem sözleşmesi sunacak.

USDT bazlı bir sözleşme riskleri düşürür mü?

Sözleşme günlük olarak yapılacak ve Bitcoin (BTC), EOS, Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), XRP, Ethereum Classic (ETC), Bitcoin SV (BSV), Tron (TRX) ve Litecoin ( LTC) çiftlerini içerecek. OKEx’e göre, bu stabil coin bazlı türev sözleşmeler tüccarlar için faydalı olacak ve pazarda gezinmelerine ve artan verimlilikle hesaplanmış riskleri karşılamalarına yardımcı olacak. Ayrıca, USDT tabanlı bir türev, kripto varlıkları arasında geçiş yapma ihtiyacını azaltacak.

OKEx Mali Piyasa Direktörü Lennix Lai, gelecekte borsa işlemlerinin platform kullanıcılarına basitleştirilmiş riskten korunma araçları sağlamak için daha fazla USD-bazlı stabil coin türevini kullanabileceğini belirtti. Ayrıca, USDT için borsa lineer ve ters vadeli olmayan vadeli işlem sözleşmeleri sunma tercihinin ardındaki nedeni de ortaya koydu.

“Kullanıcılar çoğu zaman altcoin’leri kaldıraçlı olarak tutmaya istekli değiller ve aynı zamanda ters sözleşmelerin de anlaşılmasının karmaşık olduğunu görüyorlar. Bu lineer sözleşmenin birçok yeni bireysel trader’a kapı açacağını öngörüyoruz.”

USDT, 14 Kasım’da başlayacak

USDT vadeli işlem sözleşmesi 14 Kasım’da başlayacak ve bunun simülasyonu 5 Kasım’da yapılacak. USDT vadeli işlem sözleşmesinin teslim tarihi belli olacak. Fiyat, teslimattan önceki saatte endeksin ortalama değerine göre hesaplanacak. Ayrıca borsa, kullanıcıların gerçekleşmemiş kârlarını ve zararlarını (PnL) hesaplamak için bir hedef fiyat kullanacak. Bu kural, geçici piyasa koşullarında gereksiz tasfiyeyi ortadan kaldırmak için dahil edilecek. Borsa, Eylül ayı sonlarında Tether Futures’ı başlatmak niyetini doğrulamıştı.

Yeni bir gelişme olarak bir de OKEX, Kakao Corporation tarafından desteklenen küresel bir blok zincir projesi olan Klaytn ile el ele verdi. Sinerji, istikrarlı bir blok zincir ekosistemi kurmayı amaçlıyor. Ortaklık, değişimin diğer blok zincir ağları ve portföyleriyle bağlantı kurmasına yardımcı olacak.

coingape


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin