okex
OKEX çekim işlemleri, kripto para piyasasında volatiliteyi tetikleyebilir

OKEX çekim işlemleri, kripto para piyasasında volatiliteyi tetikleyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan OKEx, 27 Kasım’da kripto çekim işlemleri kilidini açmaya hazırlanıyor. İşlem platformu kullanıcıları, şirketin yasal sorunlarını çözene ve Çin polisi kurucularından –özel anahtar sahibi- birini serbest bırakana kadar bir aydan fazla zamandır beklemede kaldı.

Kripto paraları sorunlu ticaret platformunda sıkışan birçok OKEx müşterisi için haberler sevinçle karşılanırken, kripto para topluluğu, OKEx yatırımcıları fonlarına eriştikten sonra piyasadaki oynaklığın artabileceği konusunda endişeli.

OKEx çekim işlemleri testine başlayınca volatilite olabilir

Blockchain analitik şirketi CryptoQuant’ın CEO’su Ki-Young Ju’ya göre, OKEx cüzdanından 0.00 BTC taşıdı. Bu, işlemlerin rutine dönmeden önceki sistem testleriyle ilişkilendirilebilir.

Ayrıca, insanlar toplu halde fon çekme talepleri göndermeye başlayacaklarından, olayın piyasa oynaklığında bir artışa neden olabileceğini de sözlerine ekledi. Potansiyel fiyat hareketlerinin yönü konusunda ayrıntılı bilgi vermemiş olsa da, bazı kripto Twitter kullanıcıları, tüccarlar geçen ay değerinde artan varlıklarını nakit olarak almaya istekli olacaklarından, bunun kripto para piyasasında büyük çaplı düzeltmeyi tetikleyebileceğine inanıyor.

Kripto para piyasası aşırı alımda

Son 30 günde, dolaşımdaki tüm dijital varlıkların toplam kapitalizasyonu 394 milyar dolardan 545 milyar dolara yükseldi, bu da yaklaşık % 30 büyümeye tekabül ediyor. Bu arada, günlük ortalama işlem hacmi aynı dönemde iki katından fazla arttı.

Bitcoin ve tüm büyük altcoinler çift haneli büyüme görürken, Alternative.me hizmeti tarafından hesaplanan Açgözlülük ve Korku Endeksi, pazarın aşırı açgözlülük seviyesine ulaştığını gösteriyor. Bu genel kanıya göre ise bu,  büyük bir aşağı yönlü düzeltmenin habercisi olabilir.

Trader’lar kârları kilitlemeye hazır

OKEx kullanıcıları serbest bırakılan kripto para birikimlerinde bir miktar kar elde etmeyi seçerse, Bitcoin 18.000 doların altına düşebilir ve düşüşü ilk odak noktası olan 16.500 dolarlık güçlü dirence ve ardından 14.000 dolara (günlük EMA50) odaklayarak uzatabilir. Bu arada, TD Sıralı göstergesi hem günlük hem de haftalık grafiklerde bir satış sinyali oluşturarak düşüş senaryosunu destekliyor.

Bu arada, öncü dijital varlık ile güçlü altcoin korelasyonu göz önüne alındığında, Bitcoin satışları tüm piyasayı aşağı çekecek potansiyele sahip. Tüccarlar long (alış) pozisyonlarında karlarını bloke etmek için acele edeceğinden, yükseliş pozisyonları iskambil kağıtları gibi çökmeye başlayacak. Bu durumda, olumsuz düzeltme yılsonuna kadar devam edebilir.

fxstreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin