Binance Launchpad başarısı, OKEx Borsası’nı kıskandırdı
Binance Launchpad başarısı, OKEx Borsası’nı kıskandırdı

OKEx Borsası KYC kapsamında yeni kurallar getirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong merkezli kripto para borsası OKEx, Çin hükümetinin kripto para birimleri üzerindeki baskısına takiben, para çekme işlemlerinde KYC (kara para aklama) kurallarını uygulayacağını duyurdu. OKEx Borsası, 28 Ağustos’ta başlayacak olan yeni uygulama ile müşterilere daha sıkı KYC kurallarını uygulayacak. Kullanıcılar artık birden fazla hesaba sahip olamayacaklar. Yeni kuralın gerçekleşmesinden önce çoklu hesap kullanıcıların, tüm fonları bir hesaba aktarmaları tavsiye ediliyor.

OKEx Borsası, kimlik seviyesine göre para çekim limiti tanımladı

Yeni kural çerçevesinde, her bir kullanıcının kimlik seviyesine bağlı olarak para çekme limitleri oluşturuldu. Tüm kullanıcıların, fonlarını platformdan çekmeden önce en az seviye 1 kimlik bilgilerini tamamlamaları gerekiyor. Örneğin, 2 Bitcoin günlük çekilme limiti için, kullanıcıların pasaport verisini sunmaları gerekiyor. Fakat 100 BTC günlük çekim limiti için, adres bilgilerinin yanı sıra gönderen adresin kimlik ve ikamet belgesi lazım.

Hong Kong tabanlı kripto para borsası, yeni politikanın tüm kullanıcı türleri için geçerli olacağını belirtti. Ayrıca, kullanıcılarına hesaplarının doğrulanmaması durumunda herhangi bir para çekim işlemi yapılamayacağını hatırlattı. Önceden herhangi bir doğrulama yapılmaksızın günlük 100 BTC’ye kadar bir tutarın çekilebildiği düşünüldüğünde yeni alınan kararın çok radikal bir değişiklik olduğu görülmekte.

Çin hükümetinin baskıları kripto para borsalarını etkiliyor

OKEx’in bu hamlesinin, Çin hükümetinin son birkaç gün içinde kripto para birimleri üzerindeki baskısı ile ilgili olması muhtemel. Kripto para yasağı, 2017 yılının Eylül ayında hükümet tarafından ilk kez yürürlüğe girdiğinde, kripto para borsası daha iyi fırsatlar için ülke dışına çıkmaya karar verdi.

Kripto para borsaları işlem hacmi
Kripto para borsaları işlem hacmi

CoinMarketCap’ın verilerine göre, günlük hacmi ile ikinci büyük kripto para borsası olan OKEx, geçtiğimiz ay Malta Menkul Kıymetler Borsası ile birlikte çalışarak daha fazla genişleme planını açıkladı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin