Bitcoin Cash’ten halving sonrasında korkutan veri!
Bitcoin Cash’ten halving sonrasında korkutan veri!

OKEx, Bitcoin Cash (BCH) vadelilerini durdurdu: BCH pazarı manipülasyonu gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

OKEx, popüler bir kripto para birimi borsası, hard forkun başlangıcında Bitcoin Cash (BCH) vadeli işlem sözleşmeleriyle ilgili özel bir açıklama yaptı. Ancak duyuru, vadeli işlem sözleşmelerinin yürütülmesinden sonra yapıldı. OKEx, BCH vadeli işlem sözleşmelerinin bir süre sonra işlem görmesini durduracağını belirtti.

Bitcoin Cash (BCH) vadeli sözleşmelerinin erken teslimatı

OKEx konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Özel Duyuru: Tüm Bitcoin Cash (BCH) sözleşmeleri, saat 09:05’te işlem görmeyi durduracak ve önümüzdeki hard fork nedeniyle 14 Kasım 2018 CET (UTC +1) saat 10: 00’da teslim edilecek. Kısaca detaylı bir açıklama yapacağız.

Platform ayrıca vadeli işlem sözleşmelerinin erken teslim edilmesinin nedenini açıklamak için bir yazı yayınladı. OKEx, BCH pazarının ekosistemde devam eden hard fork nedeniyle aşırı derecede uçucu olduğunu belirtiyor. Bu nedenle borsa pazar manipülasyonunu engellemek amacıyla teslimatı zamanından önce yapmamaya karar verdi. Çünkü bu borsaya göre müşteri kaybına yol açacaktı. Ayrıca OKEx, bu durumun kademeli tasfiye gibi büyük etkilere neden olabileceğini vurguluyor.

Teslimat fiyatları olarak son işlem gören fiyat niçin seçildi?

İkincisi, hash rate savaşı ve ekosistemin hard fork sonucu tahmin edilemez, bu da olayın muhtelif borsalar tepkisini belirsiz kılar. OKEx, BCH pazarına ekosistemden gelen hard fork ve teslimat verileri arasında yanıt verdi. Ardından, “Teslimat fiyatları olarak son işlem gören fiyat niçin seçildi?” sorusunu borsa cevapladı. Konuyla ilgili tutumlarını açıklamak için iki noktaya dikkat çeken borsa şunları söyledi:

1. OKEx tarafından BCH vadeli işlem sözleşmelerinin (Bitcoin ABC) dayanak varlığı gerçekte oluşturulmadı.
2. Teslimat için bir endeks oluşturmak adına yeterli pazar derinliğine ve işlem hacmine sahip Bitcoin ABC ticaret çifti yok.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin