BKCM CEO’su: “Bitcoin’de satın alımların tamamı Asya’dan geliyor.”
BKCM CEO’su: “Bitcoin’de satın alımların tamamı Asya’dan geliyor.”

İşte BKCM CEO’su Brian Kelly’e göre Bitcoin’in yükselişinin arkasındaki nedenler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’in en büyük pazarlarından biri olan Güney Kore’de kripto para çevrim içi geri dönüş olarak 7 bin dolarlık aralığa geri döndü. Yatırım şirketi BKCM CEO’su ve kurucusu Brian Kelly’e göre, lider kripto paranın bu aralığına geri dönmesinin en önemli nedeni Güney Kore’nin en büyük borsalarından birinin kullanıcı kaydını açmış olması.

BKCM CEO’su: “Bitcoin’de satın alımların tamamı Asya’dan geliyor.”

CoinDesk’in verilerine göre, dijital para birimi Pazartesi günü başladıktan sonra bu hafta yüzde 6 artarak Salı günü 7.100 dolara ulaştı. Ancak kripto para birimi, hala 2018’in başından bu yana yaklaşık yüzde 50, Aralık’tan bu yana ise yaklaşık yüzde 64 daha geride.

Haziran ayında bir saldırı geçiren Bithumb, bu saldırıda 30 milyon dolarlık kripto para kaybettikten sonra çalıştığı banka Nonghyup Bank tarafından yeni müşteri kabulünü durdurmaya zorlandı. Dünyanın beşinci en büyük borsası bu hafta yeniden hesap kayıtlarını açtı. Brian Kelly, konuya yönelik şunları söyledi:

Bu alımların hepsi Asya’dan geliyor. Şu anda piyasadaki en büyük haber, Güney Kore borsalarının tekrar çevrimiçi hale gelmesi.

Güney Kore hala Bitcoin için en büyük dördüncü piyasa

Bithumb’un günlük işlem hacmi, NH Bank haberlerinden sonra Ağustos ayı içinde 72 milyon dolara kadar düştü. CoinMarketCap’ten elde edilen verilere göre borsa Salı günü 24 saatte 362 milyon dolara ulaştı. Güney Kore, bu yılın başlarında düzenleyicilerin büyük tedbirleri altında baskılanmasına karşın hala Bitcoin için en büyük dördüncü piyasa. Ülkenin en yetkili finansal gözlemcisi, Haziran ayında bankaların tüm kripto para borsalarının hesaplarını Kore parası karşıtı para aklama yasalarına uygun olarak izlemeleri gerektiğini söyledi.

 Bitcoin fiyat grafiği
Bitcoin fiyat grafiği

Güney Kore’nin Adalet Bakanı, Ocak ayında hükümetin kripto para borsalarını kapatmayı düşündüğünü ancak bireysel yatırımcılardan büyük tepki alması nedeniyle geri adım attığını belirtti. Bu olaylardan sonra Güney Kore’de yaşayan insanlar 280 bin kişi tarafından imzalanan bir kampanya başlattı. Yazım sırasında Bitcoin, %0,96 oranında düşüşle 6.991 dolardan işlem görüyor. Lider kripto para birimi şu anda 120,5 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip.

CNBC

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin