featured

Ocak ayında radarınızda olması gereken coin: Solana (SOL) fiyatı neden umut veriyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Solana (SOL), 2024 yılının ilk ayında dikkatleri üzerinde toplamayı başardı. Şu anda fiyat, toparlanma eğilimini sürdürmek için grafikteki bayrak modelinden bir yükseliş kırılması ile çıkmaya hazırlanıyor.

Solana fiyatındaki mevcut düzeltme, iki paralel trend çizgisi içinde şekilleniyor. Bunun sonucunda grafikte yükseliş bayrağı formasyonu gibi görünen bir model oluştu. Bu model oluşumu, Solana fiyatının genel bir yükseliş trendi içinde doğal bir gerileme yaşadığını ve alıcılara anlık olarak güç toplama fırsatı sağladığını gösteriyor. Bunların ışığında yatırımcıların aklına şu soru geliyor: Bu teknik senaryo, Solana Mobile’ın ikinci bir akıllı telefon piyasaya süreceğini duyurmasıyla birleştiğinde SOL token’larına olan talep artabilir mi?

Solana (SOL) 100 doları geri kazanmaya hazır mı?

Grafikteki bayrak modelinin yukarı yönlü kırılması durumunda, yükseliş trendinin devam ettiğine dair erken bir işaret görülebilir. 50 günlük EMA seviyesi, piyasa düzeltmesinin ortasında SOL için dinamik destek görevi görmeye devam ediyor.

Solana için 24 saatlik işlem hacmi 1,89 milyar dolardır. Bu da %21 oranında bir artış gerçekleştiği anlamına gelmektedir.

Solana SOL

Geçtiğimiz üç hafta boyunca SOL fiyatı %22,87 oranında bir düşüş yaşadı. Bu aşağı yönlü hareketin sonucunda gözde altcoin’in fiyatı 97,4 dolar civarına geriledi. Kripto para piyasasındaki belirsiz devam ederken gerçekleşen bu düşüşe rağmen, Solana fiyat grafiğinde yükseliş bayrağı modelinin ortaya çıkması potansiyel bir tersine dönüşün sinyalini veriyor.

Fibonacci geri çekilme seviyeleri aracılığıyla yapılan analize göre, mevcut fiyat seviyesi %38,2 seviyesinin üzerinde güçlü bir şekilde konumlanmış durumda. Bu da alıcıların fiyat hareketi üzerinde hâlâ önemli bir kontrole sahip olduklarını gösteriyor.

Yükseliş hissiyatına ek olarak Solana Mobile, ilk kripto entegreli Saga telefonunun başarısını temel alarak ikinci akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu yeni cihaz, entegre kripto para cüzdanı, özel Android yazılımı ve merkezi olmayan uygulamalar için özel bir dApp mağazası gibi temel özelliklere sahip olacak.

Solana fiyatı konusunda iyimser olan yatırımcıların dikkat etmesi gereken en önemli an, mevcut trend çizgisi direncinin üzerinde bir kırılmadır. Böyle bir hareket potansiyel olarak %30’luk bir yükseliş başlatabilir ve önceki kritik direnç noktası olan 126 dolar seviyesini hedefleyebilir.

SOL 200 dolara yükselebilir mi?

Solana’nın haftalık grafiğinin incelenmesi, bu geri çekilmenin daha kapsamlı bir yükseliş eğilimi olan “Kupa ve Kulp” dönüş formasyonunun parçası olduğunu ortaya koyuyor. 126 dolar hedefine doğru bir yükseliş aynı zamanda bu formasyonun boyun çizgisi direncinden yükseliş eğiliminin de sinyalini verebilir. Yaklaşık iki yıldır oluşan bu model, SOL fiyatının bu önemli bariyeri başarıyla aşması durumunda trendin önemli ölçüde tersine döneceğine işaret ediyor. Bu modelin tamamlanması durumunda gözde altcoin’in fiyatı 255 dolar seviyesine kadar potansiyel bir yükseliş yolculuğuna çıkabilir.

Solana için mevcut teknik göstergeler de genel olarak boğaların lehine. 100 ve 200 günlük EMA seviyelerinin üzerindeki kalmayı başaran kripto para biriminin fiyatı, genel eğilimin yükselişe işaret ettiğini gösteriyor. Ayrıca, ADX’in düşük değeri son düzeltme hareketini yansıtırken, alıcıların yükseliş için gerekli olan enerjiyi kazanabilmeleri için yeterli molalar oluştuğunu göstermektedir.

Kripto para piyasası, sürekli büyüyen ve gelişen bir sektör olarak ilgiyi üzerinde tutmayı başarıyor. Bu nedenle, 2024 yılında piyasaya sürülecek yeni coin’ler, yatırımcılar arasında büyük bir merak uyandırıyor. Ancak, kripto piyasasının doğası gereği son derece volatil olduğunu ve bu nedenle yüksek bir risk taşıdığını bilmek önemlidir. Bu bağlamda, yatırım yaparken sadece kaybetmeye hazır olduğunuz miktarla işlem yapmalı ve dikkatli bir yaklaşım benimsemelisiniz.

Bu kadar geniş bir piyasada, yüksek potansiyelli ve güvenilir projeleri tespit etmek her zaman kolay olmayabilir. Ancak yenilenmiş bir versiyonu ile karşımıza çıkan Sponge V2, aradığınız özelliklere sahip bir proje olabilir.

Sponge V2: Meme Coin Dünyasının Yenilenmiş Yıldızı

Kripto para uzmanlarına göre, yüksek potansiyele sahip bir meme coin olarak öne çıkan Sponge Token V2, dikkat çekici bir oyuncu olarak piyasada yerini sağlamlaştırıyor. Sponge’un 2023 baharındaki heyecan verici çıkışından sonra geliştirilen Sponge V2, sektörde bir kez daha başarıyla adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

Sponge, 2023’ün en iyi performans gösteren kripto para birimlerinden biri oldu. Başlangıçta bir milyon dolarlık bir piyasa değeriyle ortaya çıkan proje, zaman içinde 100 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. Bu durum, erken dönem yatırımcılarının önemli kârlar elde ettiği anlamına geliyor. Sponge, lansmanından hemen sonra hem merkezi hem de merkezi olmayan bir dizi önde gelen kripto borsasında listelendi.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Bu da demek oluyor ki erken yatırımcılar, hâlâ ilk hamle avantajına sahip olabilirler. Stake-to-bridge aşamasının sona ermesiyle birlikte SPONGEV2’nin kripto borsalarında daha yüksek bir fiyatla listeleneceği öngörülüyor.

Ayrıca, Sponge V2 projesinin geleneksel yöntemlere karşı yenilikçi bir bakış açısına sahip olduğunu söyleyebiliriz. En iyi meme coin’ler genellikle bir ön satış kampanyası düzenlerken, Sponge V2 geleneksel bir ön satışa karşı çıkarak farklı bir yaklaşım benimsemiştir. Ekip, bu yaklaşımı “bridge-to-stake” olarak adlandırıyor ve Sponge Token V2 satın almanın tek yolunu, V1 token’larını stake etmek ve köprüleme yapmaktan geçirmektedir.

SpongeV2’yi Ziyaret Edin

Sonuç olarak, Sponge yatırımcıları, projenin resmi web sitesini ziyaret edip kripto paralarını stake sözleşmesine kilitleyerek sadece önümüzdeki 4 yıl boyunca ödüller elde etmekle kalmayacak, aynı zamanda eşit miktarda Sponge Token V2 satın alma fırsatını da değerlendirebileceklerdir.

coingape

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin