kripto para ocak ayı, ripple,bitcoin cash
kripto para ocak ayı, ripple,bitcoin cash

Ocak ayında en çok düşüş yaşayan kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2017 yılı kripto paralar için harika bir şekilde sonlanırken, 2018 yılı ocak ayında ki Bitcoin ve kripto paralarda ki düşüşler güzel havayı bozdu.

Ocak ayında en çok düşenler

1 milyar doların üzerinde yatırım değeri olan kripto paraların arasında Ripple (XRP) düşüş yüzdesi, endüstrinin yeni yatırımcıların sevgilisi haline geldiği bir dönemde, yeni yatırımcılara için olan en büyük hayal kırıklığı olabilir. Ripple büyük düşüşünde yanlız kaldı diyebiliriz.

Bitcoin forkları, Bitcoin Cash (BCH) ve onu izleyen ağustos ayında ağdan ayrılan Bitcoin Gold ile benzer bir satış seviyesi gördü ve geniş bir pazar düşüşü yaşadılar.

XRP

Ripple

 

Ocak ayı performansı:  -49.56%

Tüm zamanların en yükseği: 4 Ocak’ta $ 3.84 

1 Ocak fiyatı: $2,39 

31 Ocak fiyatı: $1,16

Piyasa değeri ile sıralaması: 3

Ocak ayına girerken, yatırımcılara  XRP fiyatının yüksek olduğunu söylemek güven veriyordu

En tanınmış sanayi kuruluşlarından birinin en önemli ürünü olan dijital varlık, oligopolistik piyasadaki küresel ödemeler sistemlerini bozma amacında olan yatırımcılardan kaynaklı herhangi bir sıkıntısı yoktu.Şirket yeni antlaşmalarla ilgisini üzerinde tutmayı başardı.

XRP, dünyanın ikinci en büyük krito parası haline geldiğinde, dünyanın ilk beş para transfer şirketinden üçünün ödeme akış sistemlerinde XRP’yi uygulama sürecinde olduğu söyleniyordu.Fakat ay boyunca oluşan bu olumlu duyumlara rağmen Xrp fiyatları düşüşünü durduramadı.

Coinbase’e girileceği haberlerinin spekülasyondan öteye gidememesinden dolayı, geniş pazar etkisiyle beraber sert bir düşüş yaşadı.Şu an $0,80 dan işlem gören kripto para %80’lik bir düşüş yaşadı.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash

 

Ocak ayı performansı: -41.29%

Tüm zamanların en yükseği: 4.355.62 dolar, 20 Aralık 2017

1 Ocak fiyatı: 2,432.54 $

31 Ocak fiyatı: 1,486.89 $

Piyasa değeri ile sıralaması: 4

 

Yatırımcılar daha hızlı işlem hızı ve düşük komisyon ücreti dikkate alındığında, Bitcoin kripto parasının bir forku olan Bitcoin Cash (BCH), 2017 yılının dördüncü çeyreğinde patladı.

Aralık ayında Coinbase’in GDAX borsasında süpriz bir şekilde listenelerek gücüne güç katan kripto para, Kripto para borsası CoinEx tarafından Ocak ayında varsayılan para birimi olan kullanıldı.

BCH ocak ayını beklenildiği kadar yeşil mumlarla kapatamadı.Muhtemelen en büyük destek gördüğü bölgeler olan Güney Kore ve Çin’de daha sıkı düzenlemeler yapılması endişelerinden dolayı yüzde 41,29 oranında düşüş gösterdi.

BCH, tüm zamanların en yüksek seviyesine göre yaklaşık yüzde 72 düşüşle 1.169 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin Gold

Bitcoin Gold

Ocak ayı performansı: -40.02%

Tüm zamanların en iyileri: $488.57, 20 Aralık 2017

1 Ocak fiyatı: $272,91 

31 Ocak fiyatı: $156.96

Piyasa değeri ile sıralaması: 23

 

Kasım ayının ortasında Bitcoin forkuyla oluşturulan Bitcoin Gold (BTG), 2017’de rekor seviyeye çıktı.

Yine de, ilk günlerinde ki geçici yüksekliklere rağmen, belki de Bitcoin forkları içinde en sevilmeyen kripto paraydı. Yatırımcı toplulukları BTG’nin açıkça görülmeyen birkaç vaka ile aşırı değerlendiğini söylüyorlardı.

Ocak ayına girildiğinde, BTG, pazarın geniş çaplı satışı nedeniyle Ocak ayında en kötü performans gösteren kripto paralardan biriydi.

Şuanda en yüksek değerine göre yüzde 78 düşerek 108 dolardan işlem görüyor.

Coindesk

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin