Nvidia madenciliğe özel ekipman yelpazesini daraltıyor.
Nvidia madenciliğe özel ekipman yelpazesini genişletiyor.

Nvidia madenciliğe özel ekipman üretiminden vazgeçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Grafik kartı üreticisi Nvidia, yalnızca madenciliğe özel ekipman üretimini durdurmaya hazırlanıyor. Son aylarda kripto fiyatları, yüksek teknoloji ekipmanlarına talebin düşmesine sebep oldu.

Nvidia’ya göre grafik kartından kazanç elde etmek zorlaşacak

Nvidia ve diğer grafik kartı üreticileri 2017 sonuna doğru, insanlar ve kuruluşlar kripto para patlamasına dahil oldukça büyük kâr elde etti. Şirket, özellikle kripto madenciliği için tasarlanan çip üretimini hızlandırmaya başladı.

Ocak ayında başlayan ayı piyasasının bir sonucu olarak, bu çipler için talep büyük ölçüde düştü. Şirket, MyBroadband’a yaptığı açıklamada, ikinci çeyrekte madenciler tarafından satın alınan çiplerin yaklaşık 100 milyon dolarlık satış beklediğini söyledi. Fakat bugüne kadar açıklanan 18 milyon dolarlık kâr, beklentinin hayli altında kaldı.

Madenciliğe özel ekipman üretiminde lider Bitmain

Nvidia, madencilik ekipmanları üretimi bakımından çok daha iyi satış rakamları yakalayan Çin merkezli madencilik devi Bitmain ile rekabet etmek için de mücadele ediyor. Bu olumsuzluklara rağmen, şirket geçen yıl hisse senedi fiyatında yüzde 68’lik bir artış görmüştü.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

ABD gümrük ve sınır koruması yetkilileri sertifika takibi İçin Blockchain’i test edecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin