novogratz

Novogratz’ın Litecoin’e sebepsiz yüklenmesi şaşkınlık yarattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Litecoin kurucusu Charlie Lee, Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz’ın Litecoin’in “Bitcoin’in abartılmış bir testneti” olduğu iddialarına karşılık verdi.

Novogratz: Litecoin sat, Bitcoin al

Devam eden sosyal medya tartışmasında, geçen yıl bütün LTC varlıklarının neredeyse tamamını satan Lee, sert eleştirilere karşı kendini savunmuştu.

İyi bir Bitcoin savunucusu olarak bilinen Novogratz, daha önce Litecoin’in Bitcoin ilerlerken ikinci planda kaldığını ve altın ve gümüş benzetmesinde daha zayıf bir versiyona sahip olduğunu yazmıştı:

Altın, 8,5 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip. Gümüş ise 15 milyar dolar. Bu, ortalama yüzde 17 oranına denk geliyor. Bitcoin, 90 milyar dolarlık bir sermaye miktarına sahip. Litecoin ise Bitcoin’in yüzde 6,4′ ü olan 5,7 milyar dolar. Ve Gümüş, en azından endüstriyel üretim için kullanışlı bir emtia.

Birçok büyük altcoin gibi, Litecoin de bu hafta sert bir şekilde yükseldi ve ani bir yükseliş hareketi Bitcoin fiyatını 1300 dolar kadar artırarak 4950 dolar oturmadan önce 5300 dolara kadar yükselmesini sağladı.

Bir noktada, LTC/USD haftalık bazda yüzde 50’lik bir artış elde etmişti. Şu an ise ortalama 87 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Ancak Novogratz’a göre, Litecoin’in bu rallisi sağlam temellere dayanmıyor.

Lee: “Daha yanlış konuşamazdı”

Bu yoruma yanıt veren Lee, Novogratz’ın “bundan daha fazla yanlış konuşamayacağını” söyleyerek Litecoin’i içeren çeşitli yeni özelliklere işaret etti.

Özellikle, hem Bitcoin hem de Litecoin’in Lightning Network (LN) uygulamasını kullanan yeni bir kaldıraçlı kripto para borsası, zincirler arası atomik takaslar olarak bilinen bir özellik ile eski bakiyelerin dolmasını sağlıyor.

Bazıları ise Novogratz’ın başka bir kripto para projesini küçük düşürücü tavrına şaşırdı. Yatırım şirketi, şimdiye kadar sanayi politikaları içinde tarafsız bir duruş sergilemiş ve yalnızca Bitcoin’in ana akım basın röportajlarındaki sağlam geleceği konusundaki inancını yinelemeyi tercih etmişti.

Geçtiğimiz ay, Novogratz Bitcoin fiyatının 3000 dolar ortalarında bir çeşit “denge” bulduğunu ve orada kalmayacağını söylemişti.

Yılsonuna kadar, BTC/USD ‘nin genel hissiyata bağlı olarak 8000 dolar veya daha yüksek bir değere ulaşabileceğini tahmin ediyor.

Bu arada zor durumda olan Galaxy Digital’deki şirket hisselerini Ocak ayında yüzde 80’ine çıkardıktan sonra, bankanın birden bire kaderi değişti ve birinci çeyrekte en iyi sektör sonuçlarını elde etti.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin