Nouriel Roubini’nin Facebook'un kripto parasına yönelik çarpıcı açıklaması
Nouriel Roubini’nin Facebook'un kripto parasına yönelik çarpıcı açıklaması

Nouriel Roubini’nin Facebook’un kripto parasına yönelik çarpıcı açıklaması

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tanınmış ekonomist ve Bitcoin ve kripto eleştirmeni Nouriel Roubini, Facebook’un kripto projesinin piyasadaki mevcut kripto para birimlerinden farklı olduğuna inanıyor. Facebook’un 18 Haziran’da dijital para birimini piyasaya sürmesi bekleniyor. Nouriel Roubini’nin Bitcoin (BTC)’e bir varlık olarak saldırdığı biliniyor.

Nouriel Roubini: Facebook’un  Libra’sı kripto para değil!

CoinDesk ile yakın tarihli bir konuşma sırasında Roubini, Facebook’un kripto para biriminin Blockchain teknolojisi ile ilgisi olmadığını söyledi. Şirketin kısa bir süre sonra piyasaya süreceği sanal para birimi, az sayıda izin verilen node tarafından tamamen özel, kontrollü, merkezi, doğrulanmış ve yetkilendirilmiş olacak. Bu konuda Roubini şöyle dedi:

Blockchain ile ilgisi yok. Tamamen özel, kontrollü, merkezi, doğrulanmış ve az sayıda izin verilen node tarafından yetkilendirildi. Peki bu konuda kripto veya Blockchain nerede? Yok.

Medyada yayılan, sosyal medya ağının farklı ülkelerdeki firmalarla Blockchain ağının bir parçası olmak için zaten onlarca ortaklık imzaladığını gösteren bazı raporlar var. Bu firmalardan bazıları arasında Buenos Aires merkezli Mercado Libre, Visa, Mastercard, PayPal ve ayrıca Uber bulunuyor. Bu firmaların ağın genişlemesini desteklemek için her birine 10 milyon dolar yatırım yapması bekleniyor.

Facebook’un piyasaya sürmesi beklenen kriptosunu dev şirketler destekliyor

Kısa bir süre önce, bir Mercado Libre yöneticisi, kripto para birimini Latin Amerika’nın en büyüğü olan e-ticaret platformuna entegre edeceklerini ve dijital varlığın 200 milyon müşterinin potansiyel pazarına ulaşmalarını sağlayacağını doğruladı. 2007/2008’de de dünya mali krizini öngören tanınmış ekonomist, Libra’nın sanal para birimleriyle ortak bir zemin paylaşmadığını söyledi. Bu nedenle, buna kripto para birimi adı verilemeyeceğini düşünüyor.

Facebook’un piyasaya sürmesi beklenen dijital para biriminin, WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram da dahil olmak üzere farklı platformlardaki ödemeler ve işlemler için kullanılması bekleniyor. Facebook tarafından oluşturulan çözümleri entegre eden Uber veya Mercado Libre gibi diğer şirketler tarafından sanal para birimi ve Blockchain çözümünün başarılı olması mümkün olabilir. Bay Roubini, 2018 sonunda ABD Bankacılık, Konut ve Toplum İşleri Senatosu Komitesi önünde Bitcoin’i “dolandırıcılıkların anası” olarak da adlandırdı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin