Norwegian Air CEO’su Bitcoin borsası açacak
Norwegian Air CEO’su Bitcoin borsası açacak

Norwegian Air CEO’su Bitcoin borsası açacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Norwegian Air CEO’su Bjorn Kjos, Norwegian Block Exchange (NBX) isminde bir Bitcoin borsası açacak. Borsanın Nisan ayında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Norwegian Air CEO’su Bitcoin borsası açacak

Şirket, ilk sermaye turunda 250.000 dolar topladı. Kurulan borsa Observatoriet Invest adlı bir şirkete ait olacak. Ancak Stij Kjos-Mathisen, Bjorn Kjos’un damadı ve NBX yönetim kurulu üyesi, asıl sahibin her zaman Norwegian olacağını söyledi. NBX bu yılın ilerleyen zamanlarında kripto para borsasını açacak. Ayrıca NBX’ib, kripto paraların kullanımı için  bir havacılık şirketi de kuracağını belirtiyor. Kjos-Mathisen konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Ölçeklendirilmesi kolay olan şeylere bakıyoruz. Diğer şeylerin yanı sıra, hava yolunda ödeme seçeneği olarak kripto paraları sunmak istiyoruz.  Kripto paraları alıp satabileceğimiz ciddi bir pazara gerçekten ihtiyaç duyuyoruz.

NBX, GDAX ve Kraken borsaları ile rekabet etmek için iddialı planlara sahip

NBX, GDAX ve Kraken borsaları ile rekabet etmek için iddialı planlara sahip. Norwegian Air Shuttle, İskandinavya’nın en büyük havayolu ve Avrupa’daki en ucuz üçüncü havayolu. Dünyanın ise dokuzuncu en ucuz büyük taşımacılık firması ve 2016 yılında 30 milyon insan taşıdı. Havayolu şirketi, Norwegian Avrupa, Kuzey Afrika ve Orta Doğuda olmak üzere 35 ülkede 150’den fazla yere hizmet veriyor. Kjos-Mathisen konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

Bizim için en önemli şeylerden biri, geliştirdiğimiz çözümlerin etrafında bir ekosistem inşa etmek. Özellikle, Norwegian grup içindeki ekosistem önemli. Fakat aynı zamanda havayolu endüstrisindeki ekosistemler de önemli.

Norveç her zaman kripto paralar konusunda iyimser olmadı

Norveç her zaman kripto paralar konusunda iyimser olmadı. Ancak buna rağmen Norveç’te kripto paraları kullanımı gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bununla birlikte ülkenin en büyük bankası Bitcoin entegrasyonu benimsedi. Ülkenin Merkez Bankası da nakit yerine devlet destekli kripto para önerisinde bulundu. Son zamanlarda finansal düzenleyicilerle görüştüğünü söyleyen Stig-Mathisen düzenlemeler ile ilgilenmediğini belirtiyor ve sözlerine şunları ekliyor:

Finansal denetim otoritesiyle görüşmemiz uzun sürmedi. Benim izlenimim, teknoloji konusunda olumlular ve adaptasyonu engellemek istemiyorlar. Ancak ihtiyatlı bir yaklaşıma sahipler.

Büyük bir havayolu ile kripto para borsasının ilişkisi oldukça ilginç olacak. Şu anki duruma bakılırsa şirket yakında kripto paralar için seyahat piyasasında önemli adımlar atacak gibi görünüyor.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin