featured
Japonya Finans Devi Nomura

Nomura Analistleri, Bitcoin’in Japonya’nın GSYİH’sine değer kattığını iddia etti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japon finans devi Nomura’nın analistleri, Bitcoin‘in Japonya’nın GSYİH’sine yüzde 0.3’e kadar katkıda bulunabileceğini keşfetti.

Business Insider’ın tercüme ettiği bir müşteri notunda, Yoshiyuki Suimon ve Kazuki Miyamoto, çok sayıda Japon’un Bitcoin’den kaynaklanan tüketici harcamaları üzerindeki olumlu etkileri övdüler.

Ülkenin Bitcoin fiyat ticaretinde kutup pozisyonunu ele geçirmesinin yanı sıra Bitcoin’in ülke ekonomisine uygulanması için düzenleyici çerçevelerin geliştirilmesine karar veren Japonya Bitcoin’in yükselişini bu sene kullandı.

Bitcoin’in yasal duruşunun güçlenmesinin ardından, fiyatların Nomura’nın analistleri tarafından Japonya’nın GSYİH’sinde “ölçülebilir bir etkisi” olabileceği açıklamasında bulundular.

Bitcoin’in büyümesiyle ilgili olarak:

Varlıklardaki bu artış gözardı edilemez.

dedi.

Dennis Gartman ve altın madenciliği CEO’su Sean Boyd, geçtiğimiz hafta CNBC’ye, Bitcoin’in karakteristik oynaklığının kendileri için çok fazla olduğunu ispatladıklarında, yatırımcıların altınlara dönüş yapacaklarını söyledi.

Buna ek olarak, Gartman, Bitcoin’in fiyatının 5000 doların altına düşeceğini  ifade ederken bunun ne zaman gerçekleşeceğini belirtmedi.

Ayrı bir gelişmede bu ay, Polonya ve Danimarka’daki merkez bankaları tüketicilere kripto para yatırımı yapmamaları yönünde güçlü uyarılarda bulundu.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin