Ünlü Amerikalı ekonomist ve Nobel Ödülü sahibi Joseph Stiglitz, 6 Mayıs’ta CNBC tarafından yayınlanan haber videosunda kripto paralar konusundaki olumsuz tutumunu yineledi.
“Aslında kripto paraları kapatmamız gerektiğini düşünüyorum” diyen Stiglitz, videoda Bitcoin (BTC) gibi dijital paraların temel eksiklikleri hakkındaki görüşlerini dile getirdi.
Stiglitz’e göre, kripto paralar, şeffaflık eksikliğinden dolayı daha verimli bir küresel ekonomi oluşturmanın doğru yolu değil. Ayrıca kripto paralar sayesinde “kara para aklama gibi yasadışı finansal faaliyetlerin“ şeffaf bir platformdan karanlık bir platforma” geçtiğine inanıyor Nobel ödüllü Stiglitz.
Stiglitz doların yeterli olduğunu düşünürken elektronik ödeme mekanizmasını savunuyor
Video ayrıca Stiglitz, “kimsenin kripto para kullanmasına gerek yok, bir parada ihtiyaç tüm özellikler Birleşik Devletler dolarında zaten var.” tarzında genel geçer yorumlar yaptı.
Bununla birlikte, dünyaca ünlü ekonomist, şeffaf bir finansal sistemi temsil edecek bir elektronik ödeme mekanizmasına hala güvendiğini de belirtti. Stiglitz’e göre, insanların harcadıkları şey hakkındaki gerçek zamanlı veriler, hem daha iyi düzenlenmiş bir ekonomi hem de makroekonomik yönetimi beraberinde getirecek.
Stiglitz, daha önce 2017 yılında kripto ile ilgili benzer bir açıklama yapmıştı. Bitcoin’in sosyal açıdan faydalı bir işlev görmemesi nedeniyle yasaklanması gerektiğini ve yüksek volatilitesi nedeniyle yatırımcılar için büyük riskler teşkil ettiğini iddia ediyordu.
Görünen o ki kripto para ekosistemi, geleneksel düzenden her kesimi rahatsız etmeye devam ediyor.
En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.
Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.