featured
Paul Krugman kripto paralar hakkında olumsuz düşüncelere sahip

Nobel Ödüllü ekonomist Paul Krugman, Bitcoin’in parasal sisteme etkisini değerlendiriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Eski bir Federal Savcı olan Kathryn Haun ve Nobel Ödülü’nü kazanan bir ekonomist olan Paul Krugman, Bitcoin’in ABD dolarına kıyasla geçerliliği hakkında konuştular.

Paul Krugman kripto paralar hakkında olumsuz düşüncelere sahip

Şu anda Andreesseeen Horowitz’in genel ortağı olan Haun, Blockchain teknolojisinin potansiyeli konusunda çok iyimser. Haun, kriptolarla çok ilgileniyor ve aynı zamanda, büyük bir kripto şirketi olan Coinbase’in de yönetim kurulu üyesi. ABD’li Paul Krugman’da beklendiği gibi, kripto paralar hakkında çok olumsuz düşüncelere sahip.

Katie Haun, mevcut kripto endüstrisinin çok erken aşamalarında olduğunu ve internet ile karşılaştırdığında yolun başında olduğunu söyledi. Haun, eleştirmenlerin teknolojinin son durumuyla birlikte Blockchain teknolojisinin mevcut durumunu karıştırdığını belirtti.

Paul Krugman kripto paralar hakkında olumsuz düşüncelere sahip

Krugman aynı fikirde değil

Krugman’a göre, Bitcoin zaten bir ya da iki değil, 10 yıldır var ve insanlar hala kullanıp kullanmamaları konusunda kararsızlar.  Ayrıca Krugman, Bitcoin’in ilerlemenin “kendi kendini yenen” bir biçimi olduğunu söyledi. New York Şehir Üniversitesi profesörüne göre, erken yaşlarda bile, internet Blockchain’de olmayan başka bir teknolojinin sunduğu bir şey teklif etti.

Krugman’ın ana argümanı, Bitcoin’in  başarısız olduğu ve on yıl boyunca çevrimiçi şeyler için ödeme yapmanın en önemli yolu olma hayalini gerçeğe dönüştürmekten hala çok uzak olduğunu. Haun, neredeyse beş yıl boyunca kitlelere ulaşmak için Bitcoin aldığını belirtti. Ayrıca, geçtiğimiz yıl Bitcoin’in ana akıma ulaşmasına rağmen, dünya hala kripto ve suçla ilgili efsanelere inanıyor.

Krugman çok olumsuz ve Bitcoin’in hileli olmadığını kanıtlayan bir otorite olmadığını ve Katie’nin, para birimlerinin de taklit edilmesinin çok kolay olduğunu ve dünya hükumetlerinin onları tamamen durdurmak için kaynaklardan yoksun olduğunu teyit eden bir cevap verdi.

En azından bir konu üzerinde anlaştılar

Tartışmanın sonuna doğru, sonunda bir şey üzerinde hemfikirler: Blockchain teknolojisi kullandığımız mevcut sistemleri tamamlamayacak. Krugman, insanların hala USD’yi kullanacağını savunuyor. Çünkü kullanımı kolay ve doğal. Haun ise şu anki parasal sistemi desteklemese bile, kriptolar için bir gelecek olduğunu söyledi. Yani Bitcoin’in euro ya da doları desteklemeyeceğini ayrı bir alternatif olacağını düşünüyor.

Katie Haun, ünlü Silk Road davasında çalıştıktan sonra kriptolara yaklaşırken, Krugman hala teknolojiye çok ihtiyatlı görünüyor ve endüstrinin çöküşünün çok gerçek bir ihtimal olduğuna inanıyor. Ona göre, kripto endüstrisi, parasal sistemi 300 yıl geri götürmek için en ileri teknolojiyi kullanıyor. Çok fazla anlaşamadıkları açık. İkisi arasında doğru olan kim?

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin