Nisan kapanışı
Nisan kapanışı: Kripto para piyasası 8 haftanın en yükseğini gördü

Nisan kapanışı: Kripto para piyasası 8 haftanın en yükseğini gördü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto paralar hafta sonu boyunca yaklaşık iki ay içinde en yüksek seviyesine ulaşarak 25 milyar dolarlık bir artış kaydetti. Böylece Nisan kapanışı ile piyasa baskısının aşıldığına dair en son teyidi sunmuş oldu.

Nisan kapanışı ile ralli devam ediyor

CoinMarketCap’e göre, dolaşımdaki tüm kripto paranın toplam değeri Pazar günü 441 milyar dolar seviyesine ulaştı. Yazım sırasında toplam piyasa yaklaşık 439 milyar dolar değerinde idi. Bu seviye, Mart ayı başından bu yana kaydedilen en yüksek seviye oldu.

Kripto para birimleri, son yedi gün içinde 47 milyar dolar sermaye çekti. Ve altcoinler de kazancın yaklaşık yüzde 79’unu oluşturdu. Haftanın başlangıç gününde, altcoinlerin pazarın yüzde 63’ünden fazlasını temsil ettiği görüldü.

Kriptolar için, alım satım hacimlerinde keskin bir artış, boğa piyasasının geri döndüğü en güçlü işaretlerden biri. Bitcoin liderlik yaptığı ticaret hacmi, piyasanın dip yaptığı gün olan 6 Nisan’dan bu yana üçte birinden fazla arttı. Pazartesi gününe kadar, büyük borsalarda yaklaşık 33 milyar dolarlık kripto para birimi işlem yapıldı.

Bazı altcoinler piyasada farklılık yaratıyor

Bireysel para birimleri açısından, EOS ve NEO, ilk onda bulunan en yüksek oranlı artışlara sahip. EOS, yüzde  11’lik bir artışla rekor seviye olarak en yüksek seviye olan 21.08 $ seviyesinde işlem görmeye başladı. NEO fiyatları Mart ayından bu yana yüzde 18,3 artarak en yüksek seviyesi olan 91.07 dolara yükseldi.

En iyi 10’da bulunan diğer güçlü bir performans ise Stellar Lumens’e ait. Stellar yüzde 5,9 oranında artarak, 0.0456 dolara yükseldi. Aynı zamanda Tron da yüzde 6,9 artarak, 0,087 dolara ulaştı.

Bu süre içinde CoinMarketCap  verilerine göre, Bitcoin binde 9 artış ile 9415 doları görürken, Ethereum binde 8 artışla 688 dolar ve Ripple binde 9 artış ile 0,874 dolardan işlem gördü.

ABD vergi mevsiminin sona ermesi ve fiyatların dibe vurulmasıyla yatırımcıların piyasaya geri döndüğü son günlerde, kripto para birimleri son üç haftada yukarı yönlü bir ivmede ilerliyor. Kazançlar, yönetmelikte devam eden görüşmelere ve bir Bitcoin balinasının, yüzlerce milyon dolarlık BTC’yi tasfiye etmeye hazırlandığını gösteren söylentilere rağmen geldi.

En son yükseliş trendine Bitcoin, Ethereum ve diğer dijital para birimlerini kapsayan yükseliş projeksiyonları eşlik etti. İlginç bir şekilde, Fundstrat Global Advisorsdan Tom Lee, Bitcoin’in kitlesel kabulünü, sadece çeki yıllarında 91.000 dolarlık olası bir fiyat noktasını tahmin etmede Metcalfe’nin Yasası’yla karşılaştırdı. Tahmin, piyasanın nisan ayı başlarında henüz yükselme başlamadan çok önce yapılmıştı.

Geçtiğimiz hafta, uluslararası finans danışmanlığı DeVere Group’taki araştırmacılar, bu yıl Ethereum fiyatlarında dört kat artış öngördüler.

Şimdilik, iyimserlik kripto paraları çevreleyen korku, belirsizlik ve şüphe (FUD) ‘ın çok uzağındadır. Ancak, yatırımcılar, FUD ile ilgili başlıkların, daha değerli kripto paraların sayısı arttıkça büyük olasılıkla büyüyeceğinin farkında olmalıdırlar.

samnews

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin