Nijerya'da Bitcoin neden bu kadar ünlü? Naira bunda etkili mi?
Nijerya'da Bitcoin neden bu kadar ünlü? Naira bunda etkili mi?

Nijerya’da Bitcoin neden bu kadar ünlü? Naira bunda etkili mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bazı kripto para birimi yatırımcıları bir kez daha tehlikeli günler geçiren Bitcoin’in nasıl bir yol izleyeceğinden emin değilken, diğerleri de finansal sorunlara bir çözüm olarak görüyorlar. Bunun mümkün olmadığını düşünenlere bugün bir ulusal para birimini tanıtacağız: Naira (NGN).

Naira volatilite bakımından son derece tehlikeli

Nijeryalı girişimcilerin işlerini ulusal ve uluslararası düzeyde yönetebilmek için Bitcoin’e yönelmeleri hiç şaşırtıcı değil. NGN/USD’nin son beş yıldaki performansı şu şekilde:

NGN/USD: Son 5 yıl
NGN/USD: Son 5 yıl

Burada ise Bitcoin’in dolar karşısındaki performansını görebilirsiniz:

BTC/USD: Son 5 yıl
BTC/USD: Son 5 yıl

Bitcoin yıllar boyunca artış gösterdi. Temmuz 2013’te 100 dolardan küçük bir değerle başladı. NGN ise değerinin üçte ikisinden fazlasını kaybetti. NGN değerindeki değişiklikler, bir gecede de gerçekleşebilir ve işletmeler, istikrarsızlığının bir sonucu olarak büyük kayıplarla karşı karşıya kalıyor.

Nijerya’da kripto paralar revaçta

Bu nedenle, birkaç teknoloji meraklısı Nijerya’da Bitcoin için yeni bir çağ açtı. Nijeryalı bir BT şirketi, Çin’den donanım satın alıyor. Banka transferleri ve güvenilirliği bölgede oldukça düşük olduğu için, kurucusu bu tür uluslararası işlemler için kripto para kullanmayı tercih ediyor. Ayrıca süreç de böylelikle hayli hızlanıyor ve bankalara fahiş işlem ücretleri ödemek zorunda kalmıyor.

Bu tür hikayeler, Nijerya’nın kripto para yatırımlarının neden 5 milyon dolara kadar ulaştığını açıklıyor. Bu Afrika ülkesindeki genel duyarlılık gelişiyor ve bazıları hükümetin kripto ve Blockchain endüstrisini onaylayacağı zamanın an meselesi olduğunu düşünüyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

İşte Satoshi Nakamoto’dan sonra elinde en çok Bitcoin bulunduran ülke!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin