Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!
Son Dakika: Nijerya’nın dijital parası için resmi duyuru tarihi açıklandı!

Nijerya Blokchain araştırma merkezi kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çıkan haberlere göre, Afrika ülkelerinden Nijerya’nın kendi Blokchain laboratuvarını kurmak için İngiltere’de bir Blockchain firmasıyla anlaştığı ortaya çıktı. Nijerya Blokchain araştırma merkezi ile amacının; bölgeye kripto bazlı çözümler getirmek, enflasyona çözüm bulmak ve Blockchain’in kullanım alanını arttırmak olduğunu açıkladı.

Nijerya Blokchain ile tüm kıtaya hizmet verecek

Nijerya hükümeti, Afrika’da Blockchain’in kullanım alanlarını genişletmek için KAD ICT Hub ve İngiltere’de bulunan kripto para firması Coinfirm ile ortaklık kurdu. Mevcut devlet destekli para birimleri enflasyon sebebiyle değer kaybetmeye devam ettiği için her geçen gün daha fazla Afrikalı, kripto para ve diğer Blokchain tabanlı iş çözümlerine bakıyor. Afrika’daki Blockchain merkezi, Kaduna bölgesinde bulunuyor, ancak tüm kıtaya hizmet sunmayı amaçlıyor. Ayrıca Google arama istatistikleri, Afrika’da yapılan kripto para aramalarında ciddi bir artış olduğunu gösteriyor.

Böylelikle açılması planlan bu araştırma merkezinin kripto dünyasındaki yeni girişimleri çekmesi bekleniyor. Afrika daha fazla kripto yatırımı çekebilirse, Blockchain alanında bir takipçiden ziyade lider olması daha kolay hale gelecek. Önümüzdeki yıllarda Blockchain merkezinde yeni gelişmeler olması halinde, belki de Nijerya’nın başlattığı bu akım tüm kıtaya yayılacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin