Harvard ve Yale kripto paraların geleceğini farklı tahmin ediyor
Harvard ve Yale kripto paraların geleceğini farklı tahmin ediyor

Harvard ve Yale kripto paraların geleceğini farklı tahmin ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Üniversite uzmanları, Bitcoin ‘in geleceğine yönelik farklı görüşlere sahipler. Harvard ve Yale kripto paraların geleceğini farklı tahmin ediyor.

Bir Yale çalışması, Bitcoin satın almak için en iyi zamanı ortaya çıkardı ve potansiyel olarak bize para kazanmak için bir plan verdi. Ancak neredeyse aynı zamanda Harvard’dan bir uzman, Bitcoin’in hiçbir zaman gerçekten kurtarılamayacağı bir sona girebileceğini öngördü.

Yale’in çalışması sadece bir öngörüdür. Öyleyse, kendi stratejiniz, Bitcoin’in geleceği hakkındaki kişisel inançlarınıza bağlı olacaktır. Yine de genel fikir birliği, Bitcoin’in büyük bir geri dönüş yaşayacağıdır. Tek sorun, kimsenin ne zaman olduğunu bilmemesi.

Basit bir Bitcoin yatırım stratejisi

Yale’in stratejisi Bitcoin’e özgü değildir. Üniversitenin uzmanları, bir kripto paranın önceki haftada % 20 değer kazanması durumunda, pazara girmeniz gereken nispeten güvenli bir işaret olduğuna inanıyor. Bu noktada stoğu en az bir hafta tutmanızı tavsiye ediyorlar.

Bu ivmelenme etkisi son derece net bir göstergedir. Bu tavsiyeyi izleyen yatırımcılar tüm kârları alamayabilir. Bunun garantisi yoktur. Ancak tavsiye, yine de güvenli bir yatırım sistemi haline gelebilir. Piyasa, bir hafta boyunca daralmış bir dezavantaj gösterirse, ekonomistler, satış yapma ve bir mola için beklemek zamanının geldiğini düşünüyorlar.

Tsyvinski :

İvmelenme aslında basit bir şey. Eğer işler yükselirse, ortalama olarak yükselmeye devam eder ve eğer işler azalırsa, aşağı inmeye devam eder.

Bu, son derece basit bir stratejidir. Yale, bunu kesinlikle doğru bir şekilde oynarsanız, tahmininizden daha fazla yukarıya çıkacağınızı düşünüyor.

Yale’in ekonomi bölümü, “kripto para ve Blockchain teknolojisinin ilk kapsamlı ekonomik analizi” diye adlandırdığı çalışmayı yaptı.

Risk, iade, denge nedir?

Aleh Tsyvinski ve Yukun Liu, basit bir “risk-getiri dengesi” yaratmaya başladılar ve Bitcoin’deki hareketleri görmek için 2011’e geri döndüler. Başlangıçtan beri, 2012 ve 2015’te sırasıyla Ripple (XRP) ve Ethereum’un zaman içinde ilerleyen hareketlerini incelediler.

Tsyvinski ve Liu, kripto paraların borsa, döviz kuru dalgalanmaları ve borsa üzerinde büyük bir etkisi olan diğer makroekonomik faktörlerden tamamen yalıtılmış olduğunu ileri sürüyor.

Boston’da kötümserlik hakim

Harvard ekonomi profesörü, aynı zamanda “Paranın Laneti’nin yazarı olan Kenneth Rogoff, Bitcoin için kasvetli bir gelecek öngörüyor.

Bence Bitcoin, şimdi 10 yıldır olan şeyin küçük bir kısmına değecek. Şimdiden 10 yıl sonra Bitcoin’i 100.000 dolardan çok daha büyük bir olasılık olarak 100 dolar göreceğim. Temel olarak, kara para aklama ve vergi kaçırma olasılığını ortadan kaldırırsanız, Bitcoin’in  bir işlem aracı olarak gerçek kullanımları çok azdır.

Harvard ve Yale farklı görüşler taşıyor

Bu büyük uzmanların görüşleri havada uçuşuyor gibi görünüyor. Harvard ve Yale farklı düşünüyor. Bitcoin’in geleceği askıda kalmışa benziyor.

Piyasa düzenlemesi, Bitcoin’e bir başka ölümcül darbe olabilir. Rogoff, kripto para ana akımını almanın başka bir yolunu görmüyor. Düzenleme, Blockchan’e dayalı uyumluluk da dahil olmak üzere tam bir küresel baskı şeklini alabilir. Kiripto paralar şu anda çok hassastır. Bitcoin ETF’lerinin tamamen reddedilmesi bile kripto parayı kaydırabilir. Rogoff, diğer tüm bilim insanları gibi, bu aşamada sadece eğitiminin verdiği tahminleri yapıyor.

Sektör, gerçekten uzun vadeli tahminler için çok gençtir. Bunun için pazarı gerçekten öngörmenin bir yolu yoktur. Düzenlemeler, yeni paraların ve hatta piyasa güçlerinin etkisi, Bitcoin ve diğer kripto paraları gökyüzüne ya da yere gönderebilir.

Bu aşamada geleceğe baktığımızda, Yale’in harekete geçirici önerileri, Harvard’ın çok daha gevşek tahminlerine dayanan pazardan çekilmek yerine birçok yatırımcı için daha ilginç olabilir.

cryptobriefing

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

 

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin