Nicholas Merten: “Kripto para, fiat para birimini tahtından indirecek.”
Nicholas Merten: “Kripto para, fiat para birimini tahtından indirecek.”

Nicholas Merten: “Kripto para, fiat para birimini tahtından indirecek.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain ve kripto meraklıları Bitcoin, Ripple ve Ethereum gibi dijital para birimlerine olan inançlarını kaybetmedi. Youtube’daki en popüler kripto kanallarından birinin yaratıcısı olan Nicholas Merten, kripto para birimlerinin 2020-2030 döneminde fiat para birimini tahtından indireceğinden emin.

Nicholas Merten, yakın tarihli videolarından birinde kripto paralarının faaliyetlerinin birkaç döneme ayrılabileceğini savundu. “İpek Yolu” adı verilen ilk aşama, 2011-2013 yıllarında gerçekleşti. İkinci aşama “Perakende Spekülasyonu”. 2016’dan 2017’ye kadar iki yıl boyunca devam etti. Merten’e göre, 2019-2020 döneminde kripto, fiatı değiştirmeye başlayacak.

Kripto para, sadece suçlular için değil, herkes için kullanışlı olmalı

İpek Yolu’nun, uyuşturucu gibi yasaklanmış malları alıp satmalarına izin veren büyük ve yasa dışı bir ticari çevrimiçi platform olduğu bir sır değildir. Tüm ödemeler Bitcoin’de anonim olarak gerçekleştirildi. Ancak yine de birçok sanal madeni para savunucusu, kriptoların, suçlular tarafından tercih edilenler dışındaki birçok meşru kullanım örneğine sahip olduğunu açıkça ortaya koydu.

Dijital para birimi, kapanana kadar kara borsada çok iyi işliyordu. FBI, o dönemde 28.5 milyon dolar değerinde 144.000 BTC’ye el koydu.

İkinci döngü

Merten’in de belirttiği gibi, kriptoların perakende spekülasyon aşaması, İpek Yolu’nun kapatılmasından birkaç yıl sonra gerçekleşti (Ekim 2013’te). İnişler ve çıkışlar olmadan, kripto fiyatları 2013’ten 2016’ya kadar kademeli olarak arttı.

2017 yılında dijital para fiyatları yeni seviyelere ulaştı. Büyük yatırımlar nedeniyle, perakende yatırımcıların Blockchain ağına dayanan son derece spekülatif dijital para birimi yapması muhtemeldi.

Kurumsal spekülasyon

Kripto dahisinin iddia ettiği gibi, artık daha fazla kurumsal yatırımcının kripto pazarına katıldığı bir zamandayız. Örneğin, Fidelity Investments’ın dijital varlık projesi, Bakkt, Goldman Sachs’ın Bitcoin türev ürünleri ve daha birçokları.

Yine de her teori, rakiplere ve taraftarlara sahip.

coinidol

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin