ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği
ABD Hazine Bakanı'nın her gün dile getirdiği "suç oranı" kripto paralarda gerçekten çok mu fazla?

Twitter hack saldırısını kim düzenledi ve çaldıkları Bitcoin’ler ile ne yaptılar?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çarşamba günü meydana gelen hack saldırısıyla sarsılan Twitter’da saldırganlar, ünlü simaların hesaplarını çalarak kullanıcılardan Bitcoin talep etmişti. Ne yazık ki pek çok Twitter kullanıcısı bu dolandırıcılığa kurban gitti ve 100 bin doların üstünde BTC çalındı. Kripto para izleme şirketi Elliptic, çalınan kripto paralarla ne yapıldığını ortaya çıkardı.

Saldırganların kimliğini gizlemeyi başardığını belirten Elliptic, çalınan Bitcoin’lerin bir bölümünün Wasabi cüzdanlarına aktarıldığını ortaya koydu. İddiayı temellendirmek üzere bazı kanıtlar ortaya koyan şirket bir rapor yayımladı.

Wasabi nedir?

Wasabi, Bitcoin blok zincirindeki işlem izlerini gizlemek için CoinJoin gizlilik tekniğini kullanan bir hizmet. Elliptic’e göre, bu tür teknikler yasa dışı olmasa da kolluk kuvvetleri veya finans kurumlarının blok zincirinde fon izlemelerini zorlaştırıyor.

İzleme firması, Twitter korsanlarının bugüne kadar Bitcoin karıştırıcı aracılığıyla çalınan 120.000 dolarlık BTC’nin yaklaşık %22’sini Wasabi’ye aktardıklarını söyledi.

Bu tür bir cüzdanın Twitter hackinin gelirlerini aklayanlar tarafından kullanılması şaşırtıcı değil. Failleri tanımlamak için kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan en yaygın tekniklerden biri, para izini nakit çıkış noktasına kadar takip etmektir.

Raporun yazarları, çoğu kripto borsasının müşterilerini tanımlamak için KYC kullandığını belirtti. KYC ile elde edilen bilgiler, kolluk kuvvetleri tarafından suçu bilgisayar korsanlarının gerçek kimliklerine bağlamak için kullanılabilecek olsa da Wasabi cüzdanı veya başka bir servis kullanmak bunu zorlaştırıyor.

Twitter hack’iyle ilişkili işlemleri engellemek için adımlar atan ABD merkezli kripto borsası Coinbase de Elliptic’in müşterileri arasında yer alıyor.

Twitter hack saldırısını kim düzenledi?

New York Times tarafından yayımlanan bir habere göre, saldırı en az dört kişilik bir grubun çalışmasıydı ve bu kişiler “bir ulus devlet veya sofistike bir bilgisayar korsanı grubu” değildi. Bilgisayar korsanları ile yaptığı röportajda Times, bir hacker’ın ABD’nin batı kıyısında yaşadığını ve 20’li yaşlarında olduğunu, diğerinin ise 19 yaşında olduğunu ve İngiltere’de yaşadığını öğrendi.

Bilgisayar korsanları Times’a, daha önce VICE’a söylediği gibi, bilgisayar korsanının Twitter’da çalıştığını iddia eden bir kişi tarafından düzenlendiğini söyledi.

Bu arada ünlü bir araştırmacı, yakında Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans göstermesini beklediği dört kripto para birimini açıkladı. Buradan okuyabilirsiniz.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin