Halving sonrası madenci kaosu bitti: Bitcoin için yükseliş kapıda olabilir!
Halving sonrası madenci kaosu bitti: Bitcoin için yükseliş kapıda olabilir!

New York, büyümekte olan Bitcoin madenciliği sektöründen pay arıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

New York, konut sakinlerinin ve iş yerlerinin yoğun elektrik kullanımlarından gelen gelirlerini korumak için Bitcoin madenciliği pazarından bir pay istiyor. Bitcoin madenciliği bir zamanlar kirliliğe yol açan endüstrilere bel bağlayan yerel ekonomileri yeniden canlandırmaya yardımcı olabilir şeklinde düşünülüyor.

Kuzeyde Bitcoin madenciliği

New York Enerji Makamı, sözleşmesinin onaylanması bekleyen Coinmint firması North Country Data Center Corp (NCDC)’in yeni bir Bitcoin madencilik girişimine 15.000 kilowatt hidroelektrik gücünün ödeneğini onayladı. Şu anda Coinmint, Plattsburgh’da bir Bitcoin madencilik tesisi işletiyor. Kripto para piyasasının dünya çapında büyümeye devam edeceğini ve bu nedenle işlerini ikinci bir tesis ile genişletmeyi çabaladıklarını belirtti.

Teklif planına göre, enerji dağıtımı en az 165 milyon dolarlık sermaye yatırımını ve önerilen proje ile bağlantılı olarak 150 yeni iş imkanını destekleyecek. Plan, Massena’daki eski bir metal eritme tesisinin yenilenmesini ve iki yıl içinde 180.000’e kadar uzmanlaşmış Bitcoin madencilik sisteminin kurulumunu ve işletilmesini içerecek. NCDC, eksiksiz ve tam olarak çalışmaya başladıktan sonra küresel kripto para işinin yüzde 15’ini ele alması bekleniyor.

Ucuz ve güvenilir enerji

Yerel bir TV haberine göre, Bitcoin madencilik alanının bölgeye gelmesinin başlıca nedeni ucuz ve güvenilir bir elektrik sunabilmesi. New York Enerji Kurumu, yerel ekonomiyi iyileştirmek için hidroelektrik enerjisinin değerini kullanmaya çalışıyor.

Yeni Bitcoin maden tesisinin 24 saat çalışması planlanıyor ve NCDC, tesisin, 2018 yılında 75 tam zamanlı çalışanı ve 2019 yılında 75 çalışan daha ekleyerek, toplamda 150 çalışandan oluşan asgari bir istihdam yaratacağını gösteriyor. Tesisin istihdamı, güvenlik personeli, IT teknisyeni, elektrikçi, montajcı ve operasyon personelinden oluşacak ve ortalama toplam maaş ödemesi 46.000 dolar olacak.

Yeni madencilik kompleksi için önerilen yer, soğuk iklime ve ucuz hidroelektrik gücüne sahip Çinli bitcoin madencileri için önemli bir cazibe merkezi olan Kanada’nın hemen güneyinde bir bölge.

news.bitcoin

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin