Nestle bebek maması izlenebilirliği için Blockchain’i test ediyor
Nestle bebek maması izlenebilirliği için Blockchain’i test ediyor

Nestle bebek maması izlenebilirliği için Blockchain’i test ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Nestle Blockchain teknolojisini kullanarak yiyecekleri çiftlikten mağaza rafına kadar takip etmeyi amaçlıyor. Walmart tarafından yönetilen ve IBM‘in Blockchain teknolojisine dayanan 10 şirketten oluşan bir konsorsiyum olan Food Trust, başlangıçta yaklaşık 50 farklı kategoride 1 milyon gıda maddesini izlemeye başlayacak.

Nestle’deki küresel tedarik zinciri başkanı Chris Tyas:

Biz rakipleriz, evet, ama tüketicilerin güvenini sağlamak için birlikte çalışıyoruz.

Nestle gıda güvenliği için çiftlikten raflara kadar gıda takibi yapacak

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) projeye olan ilgisini dile getirdiği ve bu konuda Walmart ile görüştüğü bildirildi.

FDA’nın gıda ve veteriner ilaçları komisyonu üyesi Stephen Ostroff açıklıyor:

Maruldaki son kolibasili salgınında yapabildiğimizin en iyisini yaptık. Yine de bilgi toplamak ve bir araya getirmek günler aldı. Blockchain ile bunu birkaç saniyede yapabilirsiniz.

Washington Post’a göre, maruldaki kolibasili salgını, Mart 2018’in ortalarında başladı ve 32 eyalette yaklaşık 200 kişinin ve beş ölümün hastaneye kaldırılmasına neden oldu. Haziran 2018’de FDA, kolibasilinin kaynağını, Yuma Arizona’daki bir kanaldan suya kadar takip ettikten sonra salgını ilan etti. Bu süreçte hafta sonu geri çağırma süreçlerinin aksine, Food Trust tek gıda numuneleri için 2.2 saniye gibi kısa bir süre için geri tepme testleri gerçekleştirdi.

Nestle bu vakayı tüketici güvenini artırma ve satış kaybını önleme aracı olarak görüyor.

Chris Tyas, açıklamalarını sürdürüyor:

İnsanlar, oldukça haklı olarak bebeklerine verdikleri yiyeceklerin içeriğinin nereden geldiğini bilmek ister. Güvenin bir anlam ifade ettiği bir ürün istiyorduk.

Gıda güvenine geçmeye yönelik zorluklar

Öte yandan Nestle, karmaşık gıda formülünün tüm ilgili verilerini Food Trust’a taşımanın önemli ölçüde zaman ve çaba gerektirdiğini ileri sürüyor. Dahası, görev, tedarik zincirinden çeşitli formatlarda gelen kâğıt bazlı ve dijital verilerin karıştırılması nedeniyle daha da zor olabilir. Nestle’nin henüz çözmemesi gereken bir diğer operasyonel zorluk, meyve ve sebze tedarikini yeni dijital ortamlara kaydetme ile ilgili nakliye, işleme ve diğer yazılımları birbirine bağlayan arayüzler oluşturmaktır.

Ancak Tyas, Nestle’nin geçtiğimiz sonbaharda Food Trust’ta konservelenmiş kabakların izlenebilirliğini test ettiğini ve sınırlı sayıda yerel yetiştiriciden tek bileşenli yiyecekleri izlemenin nispeten basit olabileceğini öğrendiğini ekledi.

Mevcut test için Nestle, bebek püresi formülleri için yetiştiriciler ve tatlı patates, elma ve kabak işleyicileri ile çalışacak. Columbia’da bir mango sağlayıcısı ile işbirliği içinde başka bir test yapılacak.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin