featured

NEO, yüzde 45’lik rallinin ardından bir karar verme sürecinde: Yükseliş devam mı edecek yoksa düzeltme mi gelecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan NEO fiyatı, bu yılın başından beri yükseliş trendinde işlem görüyordu. Ancak, geçen hafta yukarı yönlü hareketi ivme kazandı ve böylece fiyat yalnızca bir hafta içinde %45 oranında bir artış kaydetti.

Haftalık ve günlük RSI hâlâ yükselişte olsa da dalga sayımı yakın zamanda yerel bir zirveye ulaşılabileceğini gösteriyor. 17 dolarda bulunan en yakın direnç noktasına verilecek tepki, NEO fiyatının sıradaki trendinin yönünü belirlemede çok önemli olacaktır.

Grafiklerini yeşile boyayan NEO, uzun ve kısa vadeli azalan direnç trend çizgilerinden bir çıkış yaptı. Altcoin’in fiyatı şu anda 13,30 dolarda bulunan yatay direnç noktasını kırmaya çalışıyor. Eğer başarılı olursa yükseliş hareketi hız kesmeden devam edecek ve yeni zirvelere ulaşılacaktır.

NEO uzun vadeli direnç noktasına ulaştı

NEO fiyatı, bu yılın başında 6,10 dolar seviyesinde bulunan yatay destek noktasına ulaşmasının ardından yükselişe geçti. Bunun ardından, Ocak ayında azalan bir direnç noktasını kırmayı başardı. Böylece, trendinin kesin olarak yükseliş olduğunu kanıtlamış oldu.

Bu yükseliş trendi zaman zaman kesintiye uğrasa da kısa süre içinde yeniden toparlanmayı başardı. Altcoin’in fiyatı başlangıçta 13,30 dolar bölgesinden çıkmadı. Çünkü ilk denemesinde bu seviyeden bir reddediliş ile karşı karşıya kaldı. Ardından, Ekim ayında daha yüksek bir düşük seviye oluşturuldu.

Yolda çıkan bazı engellere rağmen yine de denemekten vazgeçmeyen NEO, bir kez daha bu seviyeyi kırma girişiminde bulundu.

İki hafta önce başka bir yükseliş hareketine başladıktan sonra, 13,30 dolarda bulunan direnç noktasının üzerine çıkmak için bir girişimde daha bulunuldu.

NEO

Genel olarak teknik göstergeler de boğaların lehine gibi görünüyor. Haftalık grafikteki, Göreceli Güç Endeksi (RSI) şu anda yükselişte. Momentum göstergesi olarak RSI kullanıldığında, yatırımcılar piyasanın aşırı alım mı yoksa aşırı satım mı olduğunu belirleyebilir ve bir varlığın biriktirilip satılmayacağına karar verebilir.

Eğer RSI değeri 50’nin üzerindeyse ve trend yukarı yönlüyse boğalar avantajlıdır, ancak okuma 50’nin altındaysa tam tersi doğrudur. NEO grafiklerinde RSI göstergesi 50 işaretinin üzerinde ve artmaya devam ediyor. Bu da, yükseliş eğiliminin net bir göstergesidir

NEO fiyat tahmini: Artış ne kadar sürecek?

Günlük grafikteki teknik analizi karışık bir görünüm sunuyor. Yani, sadece günlük grafiği kullanarak net bir şey söylemek oldukça zor. Bunun nedenleri hem Elliott Wave sayısından hem de RSI göstergesinden geliyor.

Teknik analistler, Elliott Wave teorisini tekrar eden uzun vadeli fiyat modellerini ve yatırımcı psikolojisini belirlemek için bir araç olarak kullanır ve bu da onlara bir trendin yönünü belirlemede yardımcı olur.

Gelecekteki sayım için iki olasılık vardır. Artış bir A-B-C düzeltmesinde ise, fiyat düşmeden önce 17 dolar civarında yerel bir zirveye ulaşacak.

Ancak mevcut artış yeni bir yükseliş eğilimi ise, fiyat hafifçe geri çekilip yükselişine devam etmeden önce 23,40 dolarda bulunan direnç noktasına ulaşacak.

Günlük grafikteki RSI ise yükselirken aynı zamanda aşırı alım bölgesinde bulunuyor. Bu genellikle yerel zirvelerle ilişkilendirilen bir işarettir. Yani her iki sayım da hâlâ mümkün görünüyor.

Sonuç olarak, 17 dolarda bulunan direnç noktasına verilecek tepki, NEO fiyatının sıradaki trendinin hangi yönde olacağını belirlemede kilit rol oynayacak.

Bu seviyenin üzerinde bir kırılma gerçekleşmesi durumunda %75 oranında bir artış gelebilir. Bu da bir sonraki kilit direnç noktası olan 23,40 dolara ulaşılabileceği anlamına gelmektedir. Öte yandan, eğer reddedilirse aşağı yönlü bir hareket başlayacaktır. Bu durumda %37,50 oranında bir düşüş ile destek noktasına gerileyebilir.

Kripto para piyasasının yüksek volatilite ile ünlü olduğunu akılda tutmakta fayda vardır. Ayrıca, altcoin’lerin hareketleri başta piyasa lideri olan Bitcoin olmak üzere genel olarak kripto para piyasası ile bağlantılıdır. Bu yüzden, büyük bir işlem yapmadan önce daha geniş bir piyasa araştırması yapmanız maksimum kârı elde etmenize olanak sağlayabilir.

BeinCrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin