featured

Ethereum fiyatı kritik direncini aştı: Piyasa yatay seyrederken ETH 2.000 dolara çıkabilir mi? İşte detaylar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Ethereum haberleri- Kripto para piyasası ekim ayında güçlü yükseliş yaşamıştı. Fakat bu yükseliş hareketi uzun sürmedi ve kasım ayında piyasa yatay bir çizgide hareket etti. Özellikle Bitcoin son iki haftadır 35.000 dolar seviyesini geçemediği için belirsizlik duygusu giderek büyüyor.

Geçtiğimiz haftalarda altcoinlerin lideri Ethereum ise büyük bir ivme kazandı ve son zamanlarda fiyatında önemli bir hareket sergiledi. Daha önce ETH fiyatının kısa bir süre için 1.600 dolarlık temel direncinin altında işlem gördüğü görüldü.

Ethereum fiyat hareketine kısa bir bakış…

Bitcoin fiyatının yükselmesi ile birlikte kripto para piyasası da büyük bir fiyat oynaklığı yaşadı. Birçok altcoinde olduğu gibi Ethereum fiyatı da piyasa liderinin izinden gitti ve uzun süredir kıramadığı 1.600 dolarlık önemli direnç seviyesini aşarak başarılı bir yükseliş sergiledi.

Kripto para piyasasındaki ralli heyecanı henüz tazeyken Ethereum ivme kazanmaya devam etti. Birden fazla direnç seviyesinden çıktı ve önemli direnç seviyesini 1.850 dolarda test etmek için boğalar ETH yükselendi. Ancak fiyat reddedildi ve ardından boğalar güç kaybetti. Ethereum fiyatı 1.759,18 dolar ile 1.850 dolar arasında işlem görmeye başladı ve bir bayrak formasyonu oluşturdu. Bu formasyon birçok analiste göre önümüzdeki günlerde bir yükseliş trendi olasılığına işaret ediyor.

ethereum

Fiyat birden fazla çıkış girişiminde bulundu ancak ayılar boğaları alt ettiği için sürekli olarak başarısız oldu. Son zamanlarda ETH fiyatı 1.850 dolarlık önemli direnç seviyesinden çıktı ve bu da piyasada güçlü bir yükseliş etkisi olduğunu ve fiyatın yakında bir yükseliş fiyat hareketi yaşamasına neden olabileceğini gösteriyor.

Ethereum yeni yılın en yüksek seviyesini kaydedecek mi?

Teknik göstergelere bakıldığında MACD sabit bir yeşil histogram sergilediği görülür ve bu durum piyasanın yükseliş etkisinde olduğunu gösteriyor. Bunun yanında ortalamalar da yükselen bir model çiziyor ve bu da doğrudan ETH fiyatına yansıyacaktır.

Ethereum boğaları ivme kazanmaya devam ederse fiyatını 1.850 dolar direnç seviyesinin üzerinde tutmayı başarması gerekir. Bu durumda fiyat ivme kazanmaya devam edecek ve üst direnç seviyesi olan 1.920 doları test etmeye çalışacaktır. Bu seviyede tutunmayı sürdürmek fiyatın bu yıl 2.000 dolarlık ana dirence ulaşmaya çalışması için zemin hazırlayabilir.

Tersine ETH boğaları fiyatı destek seviyesinin üzerinde tutamazsa fiyat ivme kaybedebilir. Bu da iki durumu ortaya çıkarır. 1.745,26 ve ayılar piyasaya hâkim olursa fiyatın düşebileceği 1.686,77 dolar seviyesi.

ETH fiyatı bu yıl 2000 dolara ulaşabilir mi?

Ethereum fiyatı ağustos ayından sonra ilk kez 1900 doları aşarak bir ayda yüzde 16’dan fazla yükseldi. Bu yükselişin arkasında farklı nedenler olduğu biliniyor. Bunun yanında Alamanda’nın FTX’i son 24 saat içinde yaklaşık 13 milyon dolar değerinde 7.183 ETH token sattı. Bu büyük transfer gelecekte büyük bir fiyat hareketi olacağını işaret ediyor. Bu yazının yazıldığı sırada ise ETH fiyatı 1896 dolardan işlem görüyor.

Dahası Vitalik Buterin’in işlemleri, fiyatın önemli bir süre için 2 bin doların altında işlem görmesine neden olabilir. Olumlu açıdan bakıldığında, Ethereum kripto parası yatırımcıların ilgilerinin artmasıyla birlikte büyük bir birikime erişti. Özellikle büyük cüzdanlardaki varlıklar önemli bir artış kaydetti. Üstelik balina adresleri tarafından tutulan ETH, gelecek piyasa hareketleri karşısında güçlü bir yükseliş hareketine işaret ediyor.

coinpedia

 


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin