NEO, BitTorrent için TRON'dan 50 milyon dolar daha fazla bir teklif yaptı
NEO, BitTorrent için TRON'dan 50 milyon dolar daha fazla bir teklif yaptı

NEO, BitTorrent için TRON’dan 50 milyon dolar daha fazla bir teklif yaptı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

TRON, eşler arası dosya paylaşım şirketi BitTorrent’i satın almakla ilgilenen tek şirket değil. NEO, BitTorrent için 170 milyon dolarlık teklif yaptı ancak TRON’un teklifi yine de BitTorrent tarafından kabul edildi.

NEO başkanı Weiyu Zhu, BitTorrent için 170 milyon dolarlık bir teklifte bulundu. TRON’un kurucusu Justin Sun’un kabul edilen teklifi 120 milyon dolardı. NEO’nun teklifinin kabul edilmemesinin sebebi, teklifin “şirket ve hissedarları için daha elverişli olmaması” şeklindeydi.

NEO ve TRON, Coinmarketcap’ın ilk 20’sinde yer alıyor. NEO, 1,5 milyar dolarlık piyasa değeriyle 14. sırada yer alırken TRON 13,7 milyar dolar ile 13. sırada yer alıyor.

NEO, BitTorrent’in tek sahibi olmak istiyor

Sun, Aralık 2017’de BitTorrent ile görüşmelere başladı. İlk olarak, Sun’ın amacı şirketin tamamını elde etmek değil, bir kontrol hissesini satın almaktı. NEO’nun amacı, başlangıçtan itibaren sadece BitTorrent’in tek sahibi olmaktı. NGC’nin teklifi, tüm hisse senetleri için 115 milyon dolar ve tüm ortak stoklar için 55 milyon dolardı. NEO, BitTorrent’in, herhangi bir merkezi olmayan web projesi veya Blockchain için genel olarak yararlı olacak bir merkezi olmayan dosya depolama sistemi kurmasını umuyordu.

BitTorrent’in NEO’nun teklifini neden kabul etmediğiyle ilgili farklı açıklamalar var. Bir noktada NGC’nin teklifini revize ettiği söyleniyor. NEO’nun yatırım kolu, “altı ay içinde tamamlanmadığı takdirde edinimi geçersiz kılacak bir hükmün hariç tutulmasını” istedi. BitTorrent bundan vazgeçti.

NEO’nun Weiyu Zhu yatırım başkanlığına göre NEO, BitTorrent’in teknik yetenekleri konusunda merkezi olmayan dosya projesi olma konusunda bazı şüpheler duymaya başladı. Bunun yanı sıra, ABD’de, Huawei ve ZTE’nin ABD şirketlerine yatırım yapma girişimlerini takiben meydana gelen ihtilaflar hakkında endişeler vardı.

Sonunda BitTorrent, TRON kurucusu Justin Sun’ın 120 milyon dolarlık teklifini kabul etti.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin